Kone ištisus metus vyras praleidžia lėktuve ir už tai nemoka: štai kaip tai pavyko

Amerikietis, prieš tris dešimtmečius nusipirkęs oro linijų bendrovės „United Airlines“ bilietą visam gyvenimui, gyvena kaip sultonas, mat nuo to laiko nuskrido keliskart daugiau mylių nei „Apollo 11“ kosminis laivas, skridęs į Mėnulį.

Amerikietis, prieš tris dešimtmečius nusipirkęs oro linijų bendrovės „United Airlines“ bilietą visam gyvenimui, gyvena kaip sultonas.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Amerikietis, prieš tris dešimtmečius nusipirkęs oro linijų bendrovės „United Airlines“ bilietą visam gyvenimui, gyvena kaip sultonas.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2023, 11:45 AM

Tomas Stukeris iš Naujojo Džersio 1990 m. už bilietą sumokėjo 290 tūkst. JAV dolerių (apie 267 tūkst. eurų), rašo laikraštis „Washington Post“, ir šį sprendimą pavadino „geriausia investicija savo gyvenime“.

Per 33 metus 69 metų T.Stukeris aplankė daugiau kaip 100 šalių ir nuskrido per 23 mln. mylių (37 mln. km). Tuo metu „Apollo 11“, kuriuo į Mėnulį skrido Neilas Armstrongas ir jo kolegos astronautai, nuskrido tik 1,5 mln. km.

Iki pandemijos, kuri sulėtino keliavimą, ore vyras praleisdavo apie 200–250 dienų per metus.

Vien 2019 m. T.Stukeris skrido 373 kartus ir įveikė 2,35 mln. km, o šis atstumas – lyg šešios kelionės į Mėnulį. Jeigu už visus skrydžius vyrui būtų tekę mokėti, jis būtų suplojęs apie 2,44 mln. dolerių.

Be to, dar daugiau privalumų atsiveria nukeliavus tam tikrą atstumą.

„Simple Flying“ portalo duomenimis, 2009 m. T.Stukeris peržengė 8 mln. km, o 2019 m. – 16 mln. km ribą. Jis tapo pirmuoju „United Airlines“ klientu, nukeliavusi tokį atstumą, o surinkti taškai jam atvėrė dar daugiau privalumų.

„Nuo to laiko T.Stukeris gyveno kaip sultonas – prabangūs viešbučių apartamentai visame pasaulyje, savaites trunkančios kelionės „Crystal“ kruizais, gurmaniškas maistas įvairiuose miestuose, nuo Perto iki Paryžiaus“, – rašo laikraštis.

Sukauptus privalumus kartą jis panaudojo ir brolio namo remontui – per vieną dieną išsigrynino 50 tūkst. JAV dolerių (apie 46 tūkst. eurų) vertės „Walmart“ dovanų kortelių.

Visgi pasitaikė ir mažiau malonių akimirkų. Per visą šį laiką skraidydamas lėktuvais jis tapo net 4 žmonių mirčių liudininku.

„Visi jie patyrė širdies smūgius, – sakė T.Stukeris laikraščiui. – Mirė tiesiog sėdėdami savo vietose. Paskutinis vaikinas skrido kartu su manimi verslo reikalais iš Čikagos į Naritą (Japonija). Jį uždengė antklode ir prisisegė saugos diržą.“

Parengta pagal „The Guardian“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.