Paleičikų kontroliuojama „Viada LT“ pernai pelną augino 63 proc.

Paleičikų šeimos kontroliuojama mažmeninė ir didmeninė prekybos naftos produktais bendrovė „Viada LT“ pernai uždirbo 11,9 mln. eurų grynojo pelno, t. y. 63 proc. daugiau nei 2021 m., kai jis sudarė 7,3 mln. eurų, rodo finansinės ataskaitos.

Degalinė „Viada“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Degalinė „Viada“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Degalinė „Viada“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Degalinė „Viada“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-12 14:38

Tuo metu 2022 m. „Viada LT“ pajamos siekė 981,5 mln. eurų – 42,6 proc. daugiau nei 2021 m., kai buvo 688,2 mln. eurų.

Pernai „Viada LT“ Lietuvoje valdė 130 degalinių tinklą.

„2022 m. metai prasidėjo atsargiu optimizmu, kad su COVID-19 susiję verslo suvaržymai baigiasi ir verslas bei gyventojai grįžta į normalų ekonominį bei socialinį ritmą. 2022 m. vasario 24 d. pasaulio ekonominis ritmas pasikeitė prasidėjus Rusijos karinei invazijai į Ukrainą.

Staigus naftos, degalų, kitų energetinių resursų kainų šuolis, įprastų prekybinių ryšių šiame regione sutrikimas, iššaukė aukštą energetinių produktų infliaciją, o kadangi energetiniai produktai yra beveik visų fizinių prekių kainos sudedamoji dalis – tai padidino daugelio prekių infliacinius kainų pokyčius“, – rašoma bendrovės metiniame pranešime.

Ten pat priduriama, kad 2022 m. antrojo pusmečio kainų kitimo tendencijos buvo neigiamos – rinkos apsiprato su ekonominiu neapibrėžtumu, iššauktu Rusijos agresijos, susidėliojo naujos ekonominės grandinės Rusijos karinių veiksmų paveiktose rinkose, paaiškėjo Europos Sąjungos sankcijų Rusijai, susijusių su naftos ir naftos produktais, apimtis bei įsigaliojimo laikotarpis, todėl mažėjančios degalų kainos buvo gera žinia vartotojams.

Pernai įmonės vidutinis darbuotojų skaičius siekė 1079. „Viada LT“ nuo 2017 m. vadovauja Linas Vytautas Karlavičius.

1996 m. Vilniaus rajone įsteigtos bendrovės tiesioginiai akcininkai yra Vytautas Bacevičius, L.V.Karlavičius, Raimonda Poleikienė, Remigijus Grigaliūnas, Romas Turlinskas, netiesioginiai – Kristina Paleičikaitė-Lesevičienė, Renata Paleičikaitė-Polujanskienė, Birutė Paleičikienė ir Audrius Stropus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.