Kainos už vietą Jūros šventėje šovė į padanges: prekybininkai niršta, bet sutinka mokėti net dvigubai

Jau po savaitės prasideda Jūros šventė, kur bus ne tik gausu renginių, bet vyks ir tradicinė mugė. Prekybos vietos šių metų mugėje pabrango iki 40 proc., praneša „Vakarų ekspresas“.

Jūros šventė.<br>D.Umbraso nuotr.
Jūros šventė.<br>D.Umbraso nuotr.
Jūros šventė.<br>D.Umbraso nuotr.
Jūros šventė.<br>D.Umbraso nuotr.
Jūros šventė.<br>D.Umbraso nuotr.
Jūros šventė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 14, 2023, 11:18 AM

Pasak portalo, tuo nepatenkinti prekybininkai net bandė inicijuoti peticiją, tačiau visos prekybos vietos vis tiek buvo išpirktos, o jų negavusieji sutinka mokėti net dvigubai.

„Šiemet mažiausiai paklausiose mugės vietose vienas kvadratinis metras pabrango nuo 23 iki 33 eurų. Brangiausiose – nuo 40 iki 50 eurų. Pigiausia prekybos vieta Jūros šventės mugėje trims dienoms pabrango nuo 128 eurų iki 192 eurų (6 kv. m ploto), brangiausia – nuo 360 iki 450 eurų (9 kv. m).

Šventę organizuojančios VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovė Eglė Šulskė sakė, kad anksčiau rinkliavos tarifai Jūros šventės mugei buvo padidinti 2016 metais. Pinigai surinkti iš mugės prekybininkų naudojami Jūros šventei organizuoti“, – rašo „Vakarų ekspresas“.

Nurodoma, kad pernai iš Jūros šventės verslininkų ir prekybininkų buvo surinkta 219 tūkst. eurų. Šiemet suma turėtų artėti prie 300 tūkst. eurų. Jūros šventės mugėje šiemet dalyvaus apie 800 prekybininkų.

Jūros šventė Klaipėdoje vyks liepos 21–23 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.