Šiauliai kreipėsi į premjerę: prašo 5 mln. eurų geležinkelio vėžės ir krovai reikalingos infrastuktūros įrengimui

Šiaulių miesto savivaldybė praneša, kad trečiadienį, liepos 12 d., vykusiame tarybos posėdyje visuomenei buvo pristatytas savivaldybės tarybos kreipimasis į premjerę Ingridą Šimonytę. Šiauliai svarbiam projektui Vyriausybės prašo skirti 5 mln. eurų.

A.Visockas.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Visockas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Eurai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Eurai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 14, 2023, 11:48 AM

Savivaldybė nurodo, kad kuria visam regionui svarbų ekonominį mazgą ir yra pasiruošusi šiemet užbaigti geležinkelio vėžės ir krovai reikalingos infrastuktūros įrengimą. Tai leistų geležinkeliu gabenti žaliavas ir produkciją verslams, įsikūrusiems Šiaulių pramonės parke ir Šiaulių laisvojoje ekonominėje zonoje, taip pat – civilinius ir karinius krovinius, kurie atskraidinami orlaiviais į Šiaulių oro uostą.

„Paprastai tokie projektai Lietuvoje įgyvendinami per 2–3 metus ir išbrangsta, šio projekto sąmata pradžioje siekė 16 mln. eurų, o dabar nereikia net 11 mln. eurų, tai reiškia, kad neatsilikimas nuo plano ir efektyvus darbas sutaupo 5 mln. eurų valstybei“, – kreipimosi į vyriausybę motyvus aiškino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Miesto meras sako, kad projekto užbaigimas sukurtų naujų patrauklių darbo vietų Šiaulių jaunimui ir kurtų pridėtinę vertę visai valstybei.

„Iš įmonių, įsikūrusių Laisvojoje ekonominėje zonoje ir Industriniame parke, 90 proc. mokesčių keliauja tiesiai į valstybės iždą. Ši vieta turi būti patogi jau įsikūrusioms ir investuoti planuojančioms įmonėms, nes visos jos dirba valstybės naudai“, – užbaigto projekto naudą aiškino A.Visockas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.