Vaizdas Kauno „Megoje“ gali nustebinti – to kasdien nepamatysi: aiškina, kad taip ir turi būti

Tokios apimties ir sudėtingumo darbai vykdomi tik dienos metu ir panirus į patį akvariumą, todėl prekybos centro lankytojai neturėtų nustebti akvariume pamatę besidarbuojančią specialistų narų komandą.

Prekybos centras „Mega“.<br> E.Gendrėnaitės nuotr.
Prekybos centras „Mega“.<br> E.Gendrėnaitės nuotr.
 Prekybos centras „Mega“.<br>  E.Gendrėnaitės nuotr.
 Prekybos centras „Mega“.<br>  E.Gendrėnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 14, 2023, 10:07 AM

Prekybos ir laisvalaikio centro Kaune „Mega“ valdytojai skelbia, kad šiuo metu vykdomi planiniai „Megos“ akvariumo techninės priežiūros darbai. Jie patikėti amerikiečių specialistų komandai. Planinius techninės priežiūros darbus planuojama baigti iki rugpjūčio.

Pasak prekybos centro atstovų, „Megos“ akvariumas įrengtas 2005 m. 2018 m. atlikti jo atnaujinimo darbai: pakeistos silikono siūlės, nupoliruoti ant permatomos akrilo dangos esantys mikroįbrėžimai, atsiradę vykdant kasdienius akvariumo valymo darbus, naujais pakeisti lankytojų akį džiuginantys ir kaip žuvų priedanga tarnaujantys ryškiaspalviai koralai. Šį birželį pradėti planiniai garantiniai techninės priežiūros darbai, kuriais vertinama šio akvariumo būklė po prieš 5 m. vykusio atnaujinimo.

Tokios apimties ir sudėtingumo darbai vykdomi tik dienos metu ir panirus į patį akvariumą, todėl prekybos centro lankytojai neturėtų nustebti akvariume pamatę besidarbuojančią specialistų narų komandą.

Vykdant akvariumo sandarumą užtikrinančių siūlių profilaktikos darbus, laikinas vandens tekėjimas, kurį pastebi lankytojai, yra įprastas technologinis procesas, neturintis įtakos nei lankytojų, nei akvariumo gyventojų saugumui: pralaidžios vietos iškart sandarinamos, užtikrinamas akvariumo vandens kiekis, valymo brigada nuolat rūpinasi estetika, jei reikalinga – saugumo sumetimais sustabdoma greta įrengtų eskalatorių veikla.

Prekybos centro atstovai informuoja, kad, vykdant planinius akvariumo techninės priežiūros darbus, „Mega“ dirba įprastai, lankytojų srautai ir judėjimas neribojami, žuvų iškelti iš akvariumo taip pat neketinama.

„Žuvys yra pripratusios prie akvariumą kasdien po keletą valandų valančių ir jas maitinančių narų, todėl ir šįkart akvariume darbus atliekančių specialistų nesibaido, streso nepatiria ir jų iškelti nereikia“, – teigia prekybos centro atstovai.

„Megos“ akvariumas yra aukščiausias akvariumas Baltijos šalyse ir vienas iš dešimties aukščiausių pasaulyje. Jis yra 10 m aukščio, 4 m pločio ir 11 m ilgio. Šiame akvariume telpa 170 tūkst. litrų vandens. Šiuo metu jame gyvena per 200 daugiau nei 35-ių skirtingų rūšių žuvų, kilusių iš Atlanto, Indijos ir Ramiojo vandenynų, Raudonosios, Viduržemio, Karibų jūrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.