Metalo laužo supirkėjas valstybei grąžino per 121 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių

Skuode metalo laužą supirkinėjęs individualios įmonės vadovas, patekęs į teisėsaugos akiratį ir sulaukęs įtarimų dėl mokesčių vengimo bei apgaulingai tvarkomos bendrovės apskaitos, pripažino savo kaltę ir valstybei grąžino visą nesumokėtą mokesčių sumą – per 121 tūkst. eurų, praneša Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT).

Įmonės vadovas grąžino per 121 tūkst. eurų, praneša Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT).<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Įmonės vadovas grąžino per 121 tūkst. eurų, praneša Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT).<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 12:18 PM

Tyrimas pradėtas įtarus, kad Skuode veikianti individuali įmonė galimai nemoka mokesčių valstybei. Metalo laužą bei automobilių dalis supirkinėjusi įmonė nuo 2017 iki 2022 metų galimai gavo apie 600 tūkst. eurų pajamų, tačiau pateiktose įmonės deklaracijose buvo nurodomos gerokai mažesnės pajamų sumos, nei buvo gauta iš tiesų.

Įmonės vadovas iš fizinių asmenų, norinčiųjų gauti kompensacijas už taršios transporto priemonės sunaikinimą, supirkdavo transporto priemones bei išduodavo reikalingas pažymas apie transporto priemonės sunaikinimą. Tačiau, pardavęs metalo laužą, gautų pajamų galimai neįtraukdavo į įmonės teiktas deklaracijas, rašoma pranešime.

Taip pat įmonės vadovas nevykdė prievolės užregistruoti įmonę kaip Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtoją. Tyrimą atlikę pareigūnai taip pat užfiksavo ir nelegalaus darbo atvejį. Įmonės vadovas neįformino darbo santykių su fiziniu asmeniu, kuris buvo samdomas pervežimo darbams atlikti.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis pripažino savo kaltę ir atlygino valstybės ir „Sodros“ biudžetams padarytą žalą, kuri bendrai siekė per 121 tūkst. eurų. Ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis susitaikė su nukentėjusiąja puse – Klaipėdos apskrities valstybine mokesčių inspekcija (VMI).

Pažymima, kad tyrimą organizavusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vida Skalauskienė priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą ir atleisti asmenį nuo baudžiamosios atsakomybės, kai kaltininkas ir nukentėjęs asmuo susitaiko. Nutarimą patvirtino teismas.

Asmeniui taip pat buvo skirta baudžiamojo poveikio priemonė – įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, įpareigojant ją sumokėti per 6 mėnesius nuo teismo nutarties įsiteisėjimo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.