„Maxima“ pakeitė tvarką: štai ką nuo šiol reikės daryti, norint įsigyti maišelį už 1 centą

Nuo šiol prekybos tinklo „Maxima“ savitarnos kasose norint už 1 centą įsigyti vienkartinį plastikinį maišelį, reikės nuskenuoti specialų žetoną su brūkšniniu kodu.

„Maxima“ savitarnos kasose norint už 1 centą įsigyti vienkartinį plastikinį maišelį, reikės nuskenuoti specialų žetoną su brūkšniniu kodu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Maxima“ savitarnos kasose norint už 1 centą įsigyti vienkartinį plastikinį maišelį, reikės nuskenuoti specialų žetoną su brūkšniniu kodu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-24 10:34

„Suprantame, kad pakeisti tam tikrus įpročius užtrunka ir kartais prireikia papildomų pastangų, tad siekdami padėti savo pirkėjams įsigyti vienkartinius maišelius, kai to išties reikia, patogiau ir paprasčiau, įdiegėme naują sprendimą.

Nuo šiol pirkėjai mūsų parduotuvių savitarnos kasose gali rasti specialų žetoną su plastikinio maišelio brūkšniniu kodu, kurį nuskenavus, kaip įprastai ir kitas prekes, pageidaujamas įsigyti vienkartinis plastikinis maišelis atsiras pirkinių krepšelyje ir jo kaina bus įskaičiuota bendroje sumoje.

Jei vienkartinių plastikinių maišelių pageidaujama įsigyti daugiau nei vieną, žetoną reikia nuskenuoti tiek kartų, kiek maišelių norima įsigyti arba laukelyje „kiekis“ ranka įvesti prekybos salėje pasiimtų maišelių kiekį, o tada nuskenuoti žetoną“, – bendrovė pranešime aiškino „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Prekybos tinklas primena, kad prie įprastinės kasos pirkėjui atsinešus prekių vienkartiniuose maišeliuose, parduotuvės darbuotojai pasitikslina, ar maišelius pirkėjas atsinešė su savimi iš namų, ar pasiėmė prekybos salėje. Paprašius pirkėjo įvardyti, kiek vienkartinių maišelių pasiėmė prekybos salėje, jie darbuotojų yra įmušami į kasą.

Nuo liepos 1 d., siekiant paskatinti pirkėjus atsakingiau rinktis labai lengvus plastikinius maišelius ir reikšmingai sumažinti jų suvartojamą kiekį parduotuvėse, prekybos tinkle „Maxima“ tokie maišeliai parduodami kaip įprasta prekė ir kainuoja 1 centą. Vienkartinius maišelius pirkėjai gali rasti įprastose vietose – greta sveriamų prekių, tokių kaip vaisiai, daržovės, saldainiai ir t. t., taip pat prie kasų.

„Maxima“ skaičiuoja, kad labai lengvų vienkartinių plastikinių maišelių pirkėjai nusiperka vis mažiau. Duomenys rodo, kad, lyginant liepos 1 d. su liepos 20 d., vienkartinių plastikinių maišelių pardavimai sumažėjo 13 proc., o kas trečias klientas tokio maišelio įsigyti visai nepageidauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.