Keičiamas turto ir verslo vertinimo reguliavimo modelis: ką svarbu žinoti

Finansų ministerija skelbia, kad trečiadienį Vyriausybėje pritarta įstatymų pataisoms, kuriomis keičiamas turto ir verslo vertinimo reguliavimo modelis – atsisakoma biurokratinio vertintojo profesijos reguliavimo ir priežiūros.

PINIGAI, EURAI<br>R.Danisevičiaus nuotr.
PINIGAI, EURAI<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2023, 1:58 PM

„Remdamiesi užsienio šalių gerąja praktika bei atlikę išsamią analizę identifikavome esamo turto ir verslo vertinimo teisinio reguliavimo ir jo praktinio įgyvendinimo problemas. Manome, kad įgyvendindami siūlomą kryptį rinkos priežiūros mechanizmus pakeisime efektyvesniais, be to bus užtikrintas skaidrus ir patikimas vertinimas“, – sakė finansų viceministrė Rūta Bilkštytė.

Skelbiama, kad įstatymų pakeitimais sudaromos sąlygos skaitmeniniams sprendimams, kurie veiktų kaip prevencija visų vertinimo ataskaitų kokybės kontrolei bei prisidėtų prie patikimo vertinimo užtikrinimo.

Be to, numatoma atverti visas viešojo sektoriaus turto vertinimo ataskaitas, viešinti nuasmenintus kito vertinamo turto duomenis.

Ministerija pažymi, kad taip pat numatoma, jog Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnyba (AVNT) vietoj vykdomų licencijavimo ir priežiūros funkcijų rengtų aktualias vertinimo standartų taikymo Lietuvoje rekomendacijas bei taikant administracinę atsakomybę už vertinimo pažeidimus, užtikrintų visuomenės interesą vertinimo srityje. Tokie technologiniai pakeitimai sudarys galimybes dereguliuoti pačią vertinimo profesiją.

Skaitmeninių priemonių sukūrimą numatoma finansuoti Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fondo (RRF) lėšomis, o valstybės biudžeto – jų palaikymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo