Turi idėją, kaip viešinti Rusijoje veikiančius verslus: atsirastų registras

Grupei parlamentarų siūlant prekybos vietose žymėti Rusijoje ir Baltarusijoje veikiančių gamintojų prekes, prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Vaidas Augustinavičius mano, kad šalyje galėtų atsirasti viešas agresorėse valstybėse veiklą tęsiančių verslų registras.

V.Augustinavičius mano, kad šalyje galėtų atsirasti viešas agresorėse valstybėse veiklą tęsiančių verslų registras.<br>Asociatyvi unsplash.com nuotr.
V.Augustinavičius mano, kad šalyje galėtų atsirasti viešas agresorėse valstybėse veiklą tęsiančių verslų registras.<br>Asociatyvi unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustė Lyberytė

Aug 1, 2023, 9:26 AM, atnaujinta Aug 1, 2023, 10:21 AM

„Idėjos organizatoriams, turbūt, belieka pasiūlyti mechanizmą, kaip prekių tiekėjai ar gamintojai, veikiantys Rusijoje ar Baltarusijoje, kurių produkcija prieinama Lietuvoje, bendromis, matyt, Užsienio reikalų ministerijos ir kitų institucijų pastangomis galėtų būti identifikuoti ir įrašomi į tam tikrą bendrą, reguliariai atnaujinamą viešą sąrašą“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė V. Augustinavičius.

„Pati idėja tikrai yra teisingame kelyje, nes teisė žinoti Lietuvos gyventojams, ar jų perkama produkcija neprisideda prie agresijos režimo maitinimo mokestiniais pinigais, yra labai aktuali. Tačiau, kaip ir kiekvienas pasiūlymas, jis turi būti teisingas tiek idėjiškai, tiek ir pagalvota apie jo praktinį įgyvendinimą“, – svarstė prezidento patarėjas.

Sukuriant bendrą tarpinstitucinį mechanizmą, pažymėjo šalies vadovo patarėjas, verslai galėtų tinkamai įvertinti teisines rizikas ir praktiškai įgyvendinti iniciatyvą pilna apimtimi.

„Prekybos tinklams beliktų pagal iš institucijų gautą tiekėjų sąrašą sužymėti atitinkamas prekes parduotuvių lentynose. Tuomet ši puiki ir naudinga idėja, matyt, ir suveiktų“, – dėstė V. Augustinavičius.

ELTA primena, kad keletas Seimo konservatorių kreipėsi į Lietuvoje veikiančius didžiuosius prekybos tinklus dėl į Rusiją eksportuojančių bendrovių prekių žymėjimo. Anot politikų, dalies demokratinių šalių bendrovių gaminamos produkcijos tiekimas į karo nusikaltimus vykdančią šalį yra gėdingas ir nepriimtinas.

Pirmadienį publikuota BNS užsakymu atlikta „Vilmorus“ visuomenės apklausa rodo, kad maždaug pusė šalies gyventojų norėtų prekybos centruose matyti, kurių prekių gamintojai nenutraukė savo veiklos Rusijoje. Tyrimo duomenimis, 47,4 proc. apklaustųjų teigė, kad prekybos vietose turi būti žymimos tokios prekės. Tuo metu daugiau nei penktadalis laikosi priešingos nuomonės, o trečdalis šiuo klausimu nurodė neturį nuomonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.