„TransferGo“ gavo 310 tūkst. eurų baudą – ne visose srityse veiklą vykdė tinkamai

Elektroninių pinigų įstaiga UAB „TransferGo Lithuania“ pažeidė Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo reikalavimus, nustatė Lietuvos bankas. Už tai įstaigai skirta 310 tūkst. eurų bauda.

Įstaigai skirta 310 tūkst. eurų bauda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Įstaigai skirta 310 tūkst. eurų bauda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 4:13 PM

Lietuvos banko pranešime nurodoma, kad kad įstaigos procedūros, susijusios su klientų pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikos vertinimu ir valdymu, turėjo trūkumų – nebuvo tinkamai nustatomi ir vertinami produkto, paslaugų ir operacijų rizikos veiksniai.

„UAB „TransferGo Lithuania“ taikytos procedūros ne visada užtikrindavo, kad būtų tinkamai nustatoma klientų, jų atstovų ar naudos gavėjų tapatybė.

Įstaiga ne visais atvejais rinko informaciją apie klientų dalykinių santykių tikslą ir numatomą pobūdį, ne visada tinkamai tikrino informaciją apie kliento naudos gavėją patikimuose ir nepriklausomuose šaltiniuose.

Be to, įstaiga ne visada užtikrindavo, kad būtų tinkamai taikomos sustiprinto kliento tapatybės nustatymo procedūros didelės rizikos klientams“, – nurodė Lietuvos bankas.

Lietuvos bankas įpareigojo įstaigą visus nustatytus teisės aktų pažeidimus ir trūkumus pašalinti ne vėliau kaip iki 2023 m. gruodžio 1 d. UAB „TransferGo Lithuania“ Lietuvos bankui jau yra pateikusi trūkumų šalinimo planą ir nurodžiusi, kad dalis nustatytų trūkumų jau pašalinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.