Dėl audrų 57 tūkst. vartotojų susidūrė su elektros tiekimo sutrikimais

„Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) ryšių su visuomene projektų vadovė Rasa Juodkienė teigia, kad dėl neramių ir audringų orų rugpjūčio 5 ir 6 dinomis buvo fiksuota apie 1200 elektros gedimų ir sutriko elektros tiekimas 57 tūkst. vartotojų. Anot jos, didžiajai daliai vartotojų tiekimas jau atstatytas, dar apie 1000 vartotojų jis bus atstatytas pirmadienį.

Dėl neramių ir audringų orų rugpjūčio 5 ir 6 dinomis buvo fiksuota apie 1200 elektros gedimų.<br>Asociatyvi feisbuko grupės „Gamtos reiškiniai“ nuotr.
Dėl neramių ir audringų orų rugpjūčio 5 ir 6 dinomis buvo fiksuota apie 1200 elektros gedimų.<br>Asociatyvi feisbuko grupės „Gamtos reiškiniai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2023, 12:21 PM

„Skaičiuojama, kad iš viso per savaitgalį fiksuota 1200 gedimų, dėl kurių elektros energijos tiekimas sutrikęs buvo 57 tūkst. gyventojų skirtinguose šalies regionuose. Daugiausiai gedimų užfiksuota rugpjūčio 6 d., sekmadienį Klaipėdos ir Alytaus regionuose (Marijampolės ir Vilkaviškio rajonuose). Didžiajai daliai vartotojų elektros energijos tiekimas buvo operatyviai atstatytas. ESO avarinės tarnybos intensyviai dirba visame Alytaus regione, taigi ir Marijampolės ir Vilkaviškio rajonuose, kad elektros tiekimas kuo greičiau būtų atstatytas“, – komentare Eltai teigia R. Juodkienė.

Anot ESO duomenų, elektros sistemos gedimai įvyko Alytaus ir Klaipėdos regionuose, Marijampolės ir Vilkaviškio rajonuose.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienio vakare daugiausia Pietų ir Rytų Lietuvoje, o sekmadienio naktį daug kur Lietuvoje, smarkiai lijo, krito kruša, griaudėjo perkūnija, fiksuotas škvalas iki 15–20, kai kur 25 m/s. Anot jų, per Vilniaus, Kauno ir Alytaus apskritis is dar slenka intensyviausi liūčių ir perkūnijų židiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.