Žadėjusi iš Rusijos pasitraukti viena didžiausių alkoholio gamintojų to nepadarė – kraunasi milijonus

„Bacardi Rus“ metinės pajamos padidėjo 8,5 proc. ir pasiekė 30 mlrd. rublių, rašo „Unian“.

Įmonė „Bacardi Rus“ pranešė, kad jos metinės pajamos padidėjo 8,5 proc. ir pasiekė 30 mlrd. rublių.<br>123rf.com nuotr.
Įmonė „Bacardi Rus“ pranešė, kad jos metinės pajamos padidėjo 8,5 proc. ir pasiekė 30 mlrd. rublių.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-10 17:57, atnaujinta 2023-08-10 17:58

Alkoholio kompanija „Bacardi“ po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, iškart pareiškė, kad eksportą į Rusiją sustabdys ir įšaldys visas investicijas, skirtas reklamai Rusijoje. Tačiau į Rusiją visgi išsiuntė prekių už milijonus eurų.

Kaip praneša „The Wall Street Journal“, kai daugelis didžiausių pasaulyje alkoholinių gėrimų prekės ženklų iš Rusijos rinkos pasitraukė, „Bacardi“ skelbė padidėjusius pardavimus ir išaugusį pelną Rusijoje.

Rusijos muitinės duomenimis, per 12 mėnesių iki birželio 30 d. „Bacardi“ įmonė Rusijoje „Bacardi Rus“ importavo produktų už 169 mln. dolerių (apie 154 mln. eurų). Tarp importuotų produktų – „Grey Goose“ degtinė, „Bombay Sapphire“ džinas, „Oakheart“ romas, „Dewar's“ škotiškas viskis, „Patrón“ tekila, „Martini“ vermutas, „Prosecco“ ir kiti.

Rusijos federalinės mokesčių tarnybos duomenimis, „Bacardi Rus“ pernai metinės pajamos išaugo apie 8,5 proc. ir pasiekė 30 mlrd. rublių, (apie 281 mln. eurų). Tuo metu pelnas patrigubėjo – nuo 2021 m. uždirbtų 1,5 mlrd. rublių (apie 14 mln. eurų) 2022 m. šoktelėjo iki 4,7 mlrd. rublių (apie 44 mln. eurų).

„Kelių pirmaujančių tarptautinių prekės ženklų pasitraukimas iš alkoholio rinkos sumažino konkurenciją Rusijoje ir suteikė galimybių tiems, kurie liko, taip pat vietos bendrovėms“, – situaciją įvertino gėrimų pramonę stebinčios bendrovės IWSR analitikas Ivanas Kolarovas.

Tačiau pabrėžiama, kad daugumai produktų, kuriuos parduoda didieji alkoholio gamintojai, tokie kaip „Bacardi“, sankcijos netaikomos.

„Bacardi“ toliau investuoja į reklamą, o jos gaminamų gėrimų galima rasti ir Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose, ypač daug Kryme, Donecke, Luhanske.

Bendrovė Rusijoje pradėjo prekiauti 1992 m., o po dešimtmečio ten atidarė ir biurą. 2016 m. įmonė bendradarbiavo su „Beluga Group“, didžiausia Rusijos stipriųjų alkoholinių gėrimų gamintoja, išpilstydama į butelius savo viskį „William Lawson“. Nuo to laiko šis viskis tapo perkamiausiu Rusijoje.

„Bacardi“ 2018 m. buvo Rusiją įvardijusi kaip vieną iš penkių besiformuojančių rinkų, kurios neva labiausiai prisidės prie įmonės augimo. O šiandien „Bacardi“ jau veikia 7 Rusijos miestuose ir turi 350 darbuotojų.

Parengta pagal „Unian“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.