Įmonės atleidžia darbuotojus – vien Alytuje darbo neteks 161 žmogus 

Alytaus minkštų baldų gamintoja bendrovė „S-Form“ bankrutuoja ir apie atleidimą įspėjo 161 darbuotoją. Pranešimas apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą Užimtumo tarnyboje gautas rugpjūčio 1 d.

Užimtumo tarnyba rugpjūčio pradžioje sulaukė pranešimų apie grupinius atleidimus.<br>D.Umbraso nuotr.
Užimtumo tarnyba rugpjūčio pradžioje sulaukė pranešimų apie grupinius atleidimus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2023, 12:11 PM, atnaujinta Aug 11, 2023, 12:50 PM

Juridinių asmenų registro duomenimis, „S-Form“ bankrotas paskelbtas liepos 1 d., o nuo rugpjūčio 1 d. bendrovei vadovauja nemokumo administratorius Arūnas Gedeikis. Vienintelis 2004 m. įsteigtos įmonės akcininkas – „MA Holding“, kurią perpus valdo Algimantas Satkūnas ir Marius Vaišnys.

2022 m. „S-Form“ gavo 9,6 mln. eurų pajamų, uždirbo 187 tūkst. eurų grynojo pelno.

Juridinių asmenų registro duomenimis, „S-Form“ bankrotas paskelbtas liepos 1 d., o nuo rugpjūčio 1 d. bendrovei vadovauja nemokumo administratorius Arūnas Gedeikis.

Jis naujienų agentūrai „Elta“ paaiškino, kad įmonei neteismine tvarka pradėta bankroto procedūra.

„Viena iš pagrindinių priežasčių – drastiškas prekybos rinkos nuosmukis Vokietijos Federacijoje. Mūsų pagrindinis klientas buvo Vokietijos prekybos ir gamybos tinklas, kuriam Vokietijoje pradėta bankroto procedūra. Procesas buvo pradėtas gegužės 15 d. ir dėl šios priežasties mūsų pardavimai tam klientui sumažėjo daugiau nei šešis kartus. Įmonė buvo priversta išeiti priverstinių prastovų, patyrė nuostolius ir tapo nebeaišku dėl užsakymų.

Rugpjūčio 1 d. prasidėjo jau bankroto procedūra. Teismo paskirti administratoriai atliko analizę ir priėjo išvados, kad įmonė turi bankrutuoti, bet nebūtinai būti likviduota. Kadangi prarandame pardavimo rinka, o mūsų gamyba orientuota į šį aukštesnes pajamas turintį klientą Vakarų Europoje, Lietuvoje neturime gaminių rinkos realizacijos, tai nusprendėme pasirinkti bankrotą. Iš jo galima vėliau pereiti į restruktūrizavimą ir nutraukti apskritai procesą, jeigu situacija pasikeistu į gerąją pusę“, – komentavo A.Gedeikis.

„Sodros“ duomenimis, rugpjūčio 10 d. įmonė turėjo 159 darbuotojus, kuriems birželį mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 1080,50 euro (apie 759 eurai atskaičius mokesčius).

Apie atleidimą 30 darbuotojų įspėjo Vilniuje saulės modulius gaminanti bendrovė „Soli Tek cells“. Pranešimo apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą Užimtumo tarnyboje gautas rugpjūčio 2 d.

Juridinių asmenų registro duomenimis, „Soli Tek cells“ priklauso „Global BOD Group“, kurios kontrolinį paketą valdo Vidmantas Janulevičius.

„Soli Tek cells“ vadovas Julius Sakalauskas „Eltai“ sakė, kad darbuotojų dar neatleidžia.

„Užimtumo tarnybai tiesiog reikia iš anksto pranešti apie ketinimus. Mes žiūrime į tai, kokia artimuoju metu bus situacija. Nes šiuo metu turime planų susijusių su darbo automatizacija, dėl kurios dalies žmonių galimai atsisakysime. O kita dalis yra tai, kad priklausomai nuo aplinkybių, gali sumažėti gamybos apimtys, dėl ko irgi gal reikės sumažinti žmonių kiekį“, – sakė jis.

2009 m. įsteigta bendrovė kol kas nepateikus praėjusių metų finansinės ataskaitos. 2021 m. „Soli Tek cells“ gavo 14,6 mln. eurų pajamų, patyrė 330 tūkst. eurų grynąjį nuostolį.

„Sodros“ duomenimis, rugpjūčio 10 d. bendrovėje dirbo 85 darbuotojai, kuriems birželį mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 2452,42 euro (apie 1499 eurai atskaičius mokesčius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.