Dėl darbuotojų teisių pažeidinėjimo „H&M“ nutraukia bendradarbiavimą su tiekėjais iš Mianmaro

Švedijos mažmeninės prekybos milžinė „H&M“ dėl darbuotojų teisių pažeidinėjimo nutraukia savo bendradarbiavimą su tiekėjais iš Mianmaro, praneša agentūra „Reuters“.

H&amp;M.<br>D.Umbraso nuotr.
H&amp;M.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2023, 9:59 PM

„Kruopščiai apsvarstę nusprendėme palaipsniui nutraukti savo veiklą Mianmare“, – ketvirtadienį paskelbė koncernas. Pranešimų apie darbuotojų teisių pažeidimus esą daugėjo. „H&M“ įdėmiai stebėjo situaciją vietoje ir įžvelgia vis daugiau problemų vykdyti verslą pagal savo standartus, teigiama pranešime.

Trečiadienį koncernas pareiškė, kad po nevyriausybinės organizacijos „Business and Human Rights Resource Centre“ (BHRRC) ataskaitos atidžiau stebės savo tiekėjus. Ataskaitoje, su kuria susipažino „Reuters“, kalbama apie pažeidimus 124 skirtinguose fabrikuose, kuriuose dažniausiai būdavo pranešama apie atlyginimų mažinimą ar atlyginimų vagystes. BHRRC, rengdama ataskaitą, rėmėsi profsąjungų vadovais, tarptautine ir vietos žiniasklaida.

Traukdamasis iš Mianmaro, „H&M“ seka kitų mados koncernų pavyzdžiu. Tai jau yra padariusios įmonės „Primark“ ir „ Marks & Spencer“. Neseniai apie ryšių nutraukimą su tiekėjais iš Mianmaro pranešė ir „Inditex“.

Mianmarui tekstilės pramonė yra svarbi ekonomikos šaka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.