A. Armonaitė lankysis Plungėje: atidarys naują geležinkelio atšaką

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė penktadienį su darbo vizitu lankysis Plungėje.

Ministrė Plungėje atidarys naują geležinkelio atšaką.<br>EIMIN nuotr.
Ministrė Plungėje atidarys naują geležinkelio atšaką.<br>EIMIN nuotr.
Ministrė Plungėje atidarys naują geležinkelio atšaką.<br>J.Mankausko nuotr.
Ministrė Plungėje atidarys naują geležinkelio atšaką.<br>J.Mankausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 18, 2023, 9:42 AM

Kaip praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN), ministrė Plungėje atidarys naują geležinkelio atšaką, taip pat susitiks su Plungės krašto verslininkais, kuriems pristatys finansavimo galimybes.

„Miesto augimui didelę įtaką daro verslai, kuriantys naujas darbo vietas, tad norime paskatinti Plungės krašto verslininkus būti aktyvius ir pasinaudoti mūsų siūlomomis finansavimo galimybėmis. Nuo 2020 m. skyrėme jau daugiau kaip 3 mln. eurų trims infrastruktūros projektams. Tarp jų – ir šiandien atidaroma geležinkelio atšaka. Šis projektas reikšmingai prisidės prie vietos pramonės plėtros ir naujų darbo vietų atsiradimo“, – sakė A. Armonaitė.

Numatoma, kad vizito metu ministrė taip pat lankysis bendradarbystės centre „Spiečius“, kur Plungės krašto verslo atstovams pristatys verslo skatinimo priemones, diskutuos su verslininkais aktualiomis ekonominėmis temomis. Jiems bus pristatytas ministerijos 1 mlrd. eurų planas Lietuvos ekonomikai stiprinti, pagal kurį iki 2023 m. pabaigos bus paskelbta kvietimų už 365 mln. eurų verslo inovacijoms ir investicijoms, už 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmeninimui, už 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Plungėje ministrė apžiūrės planuojamo kurti pramonės parko teritoriją, taip pat aplankys ministerijos finansavimą gavusias rekonstruotas Plungės pramoninio rajono Lentpjūvės gatvę ir Salantų gatvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.