Turto bankas: atsiskaitymo terminai už aukcionuose įsigytus brangius NT objektus ilgės

Turto bankas praneša, kad kai kurių didelių ir brangių nekilnojamojo turto objektų aukcionų skelbimo ir atsiskaitymo terminai bus ilginami.

Kai kurių didelių ir brangių nekilnojamojo turto objektų aukcionų skelbimo ir atsiskaitymo terminai bus ilginami.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kai kurių didelių ir brangių nekilnojamojo turto objektų aukcionų skelbimo ir atsiskaitymo terminai bus ilginami.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2023, 11:09 AM

„Girdime, ką sako rinkos dalyviai ir esame suinteresuoti gauti kuo didesnę grąžą valstybei. Suprantame, kad staiga surinkti dideles pinigų sumas verslui gali būti sudėtinga, todėl apie tokius aukcionus informuojame iš anksto“, – pranešime cituojama Turto banko Turto pardavimų skyriaus vadovė Indrė Kajokienė.

Pasak jos, verslas vis dažniau suranda galimybių bendradarbiauti ir objektus įsigyti drauge. Jei tokių atvejų prieš keletą metų beveik nepasitaikydavo, tai vien per pirmąjį šių metų pusmetį jau fiksuoti 5 tokie sandoriai. Tuo metu fiziniai asmenys vis dažniau nesibaimina aukcionuose dalyvauti su banko finansavimu.

„Laimėjus aukcioną atsiskaitymas galimas per 40 kalendorinių dienų. Iš anksto pasikalbėjus su kreditoriais, per tokį terminą galima gauti reikalingą paskolą“, – pažymėjo Turto banko atstovė.

Turto disponavimo įstatymas taip pat leidžia sudaryti sutartį ir atsiskaityti už objektą dalimis per sutartą laiką, kuris turi būti apibrėžtas aukciono sąlygose. Šį modelį Turto bankas ketina taikyti artimiausiu metu, skelbdamas aukcionus brangiems objektams Vilniuje.

Pirmąjį šių metų pusmetį Turto banko organizuotuose aukcionuose parduotas 331 objektas, tai yra 8 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai. Įplaukos už parduotą nekilnojamąjį turtą siekė 17,9 mln. Eur, kai pernai tuo pat metu buvo 12,5 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.