Narkomanų ir benamių viešbučiu pramintą pastatą šluos nuo žemės paviršiaus – žada nustebinti tuo, kas bus viduje

Narkomanų ir benamių viešbučiu pramintas Ukmergės gatvės 221-asis pastatas bus nušluotas nuo žemės paviršiaus, o vietoj jo iškils prekybos centras, kurio viduje laukia daug staigmenų.

 Pastatas aptvertas, bet jis be langų, čia priebėgą randa asocialūs asmenys, o ant stogo žaidžia mažamečiai vaikai.<br> T.Bauro nuotr.
 Pastatas aptvertas, bet jis be langų, čia priebėgą randa asocialūs asmenys, o ant stogo žaidžia mažamečiai vaikai.<br> T.Bauro nuotr.
Pastatas aptvertas, bet jis be langų, čia priebėgą randa asocialūs asmenys, o ant stogo žaidžia mažamečiai vaikai.<br>T.Bauro nuotr.
Pastatas aptvertas, bet jis be langų, čia priebėgą randa asocialūs asmenys, o ant stogo žaidžia mažamečiai vaikai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2023, 11:47 AM

Keli mėnesiai, kol bus gautas statybos leidimas, o paskui prasidės Ukmergės gatvės 221-ojo pastato griovimo darbai. Tai pažadėjo projekto plėtotojos bendrovės „Masterkeyplace“ direktorius Mindaugas Treigis.

O Šeškinės seniūnaitė Irena Papečkienė piktinosi – apleistas raudonų plytų pastatas nepuošia ne tiktai Šeškinės, bet ir viso Vilniaus jau keletą metų.

Nors namas aptvertas, bet stūkso be langų, jame priebėgą randa asocialūs asmenys, o ant stogo pavojingai žaidžiantys ne kartą buvo pastebėti mažamečiai.

Vadino sudėtingu objektu

M.Treigis sutiko, kad pastato išvaizda nekelia pasigėrėjimo. Jis teisinosi, kad šis objektas jo praktikoje – pats sudėtingiausias.

„Didžiausias šūsnis įvairiausių dokumentų teko surinkti, be to, įstatymai keitėsi, todėl užtrukome“, – aiškino projekto plėtotojos atstovas.

Jo žodžiais, vizualizacijose pateiktas vaizdas apgaulingas. Nors informuojama, kad pastate įsikurs prekybos centras, jis užims tik apie ketvirtadalį ploto.

M.Treigis neatskleidė, kokie netikėtumai lauks lankytojų kitoje pastato dalyje, bet minėjo, kad vidus bus labai įdomus.

Pėsčiųjų tako nenaikins

Pastato projektiniai pasiūlymai buvo parengti prieš dvejus metus, jiems savivaldybė pritarė.

Nurodyta, kad bus projektuojamas trijų aukštų prekybos paskirties pastatas su sporto ir medicinos paskirties patalpomis. Jos numatytos antrame ir trečiame aukštuose. Požeminiame aukšte planuojama automobilių saugykla.

Gavus šiam projektui statybą leidžiantį dokumentą senasis pastatas bus nugriautas. Vietoj jo iškils statinys, prisitaikantis prie vyraujančio gretimų pastatų mastelio.

Statytojas įsipareigoja, kad bus užtikrintas pėsčiųjų tako tęstinumas nuo požeminės Ukmergės gatvės perėjos link kvartalo gilumos. Tik sklypo ribose vietoj laiptų planuojamas nuožulnus pėsčiųjų takas, pritaikant teritoriją riboto judumo asmenims.

Statė kaip komplekso dalį

Dabartinis pastatas priskiriamas vėlyvajam sovietmečiui. Jis pastatytas 1988-aisiais, o projekto autorius – Kęstutis Pempė.

Pastatas atsirado kaip Šeškinės visuomeninio prekybos centro, išsidėsčiusio abipus Ukmergės gatvės, dalis. Visą kompleksą sudarė vieno ir dviejų aukštų raudonų plytų tūriai su laužytais netaisyklingais planais, pusiau uždaromis visuomeninėmis erdvėmis centre, kurios sujungtos pėsčiųjų takais su viso rajono gyvenamaisiais namais.

Šis objektas išsiskyrė to meto masinės gyvenamųjų ir visuomeninių pastatų statybos kontekste savo daugiafunkciškumu, architektūros kompleksiškumu, kompozicine įvairove.

Pagrindinė komplekso dalis buvo suplanuota vakarinėje Ukmergės gatvės pusėje. Čia tuo metu įsikūrė prekybos centras „Šeškinė“, Butų ūkio tarnybos pastatas, vaistinė, knygynas. Rytinėje pusėje – poliklinika, prekybos centras „Širvinta“, kino teatras „Taika“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.