Arūnas Dumalakas. Lietuviškas žąsis pabrangino „TikTok“?

Lengvas ir greitas būdas praturtėti – auginti vištines žąsis. Ir nereikia juoktis, nes Žemės ūkio ministerija neįtikėtinai padidino išmokas augintojams – nuo 162 iki 1230 eurų už vieną paukštį.

A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 3:30 PM, atnaujinta Aug 23, 2023, 3:31 PM

Taip, parama didėja ir kitų nykstančių Lietuvos senųjų veislių gyvulių bei naminių paukščių laikytojams, tik ne taip smarkiai. Tarkim, Lietuvos baltosioms kiaulėms skirti 444 eurai (buvo 180 eurų), Lietuvos vietinėms kiaulėms – 731 euras (buvo 180 eurų), Lietuvos šiurkščiavilnėms avims – 649 eurai (buvo 187 eurai), Lietuvos juodgalvėms avims – 455 eurai (buvo 187 eurai).

Tad kai vištinių žąsų augintojams parama išskirtinė, ne tik kaimo žmonėms sužibo viltis praturtėti ar bent prisidurti prie menko uždarbio. Juk per metus užauginęs bent dešimtį vištinių žąsų gali uždirbti tiek, kiek gauni kiekvieną dieną plušdamas sandėlininku arba kelių priežiūros darbuotoju.

Iš kur toks ministerijos dosnumas? Čia vis dėlto reikėtų pažvelgti, kas pasaulyje užkariauja pardavimų viršūnes. Tai – žąsys, tiesa, ne vištinės, o pliušinės.

Tomis žąsimis nukrauti Europos (ir ne tik) prekystaliai kiekvienoje prekyvietėje, parduotuvėse jų prikimštos lentynos. Pasaulinį mados šauksmą išgirdo ir Lietuvos prekybininkai, interneto parduotuvėse pliušines žąsis siūlantys ir už 2,99, ir už 19,99 euro. Kad prekė populiari, liudija pasikartojantys užrašai „Parduota“. Beje, pliušinės žąsys – ne tik žaislas. Pasaulį į pamišimą vedančios galingos reklamos kampanijos sumanytojai tikina, kad tokia žąsis gali atstoti ir pagalvę, nes pasiūta iš itin minkšto pliušinio audinio, o užpildas – aukštos kokybės medvilnė.

Pliušinių žąsų populiarumas sprogdina ir socialinį tinklą „TikTok“. Galima sakyti, kad apsukruoliai jame ir įsuko verslą. Va, čia ir gali būti šuo pakastas. Juk dar pavasarį ekonomikos ir inovacijų ministrė A.Armonaitė, socialinio tinklo paskyroje „TikTok“ pasidalijusi vaizdo įrašu iš ministerijos rūsio, sukėlė didžiulį triukšmą.

A.Armonaitė buvo priversta išsitrinti „TikTok“ programėlę, nors aiškėjo, kad ne ji viena jautė silpnybę kiniškam produktui. O kas gali užtikrinti, kad kaimyninės Žemės ūkio ministerijos klerkai nebežvilgčioja į „TikTok“ paskyras, kuriose knibžda pliušinių žąsų atvaizdai?

Kai pagalvoji, gerai, kad pasaulį varo iš proto žaislinės žąsys, o ne drambliukai ar beždžionėlės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.