Grožio klinikos direktorė sulaukė nemalonumų: pričiupta nesumokėjusi 67 tūkst. eurų mokesčių

Šiauliuose veikiančios grožio klinikos direktorė sulaukė nemalonumų dėl apgaulingai tvarkytos finansinės apskaitos ir mokesčių vengimo, praneša Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT). Pasak tarnybos, vadovaudama klinikai ir vykdydama individualią veiklą, moteris nesumokėjo beveik 67 tūkst. eurų mokesčių valstybei.

Šiauliuose veikiančios grožio klinikos direktorė sulaukė nemalonumų dėl apgaulingai tvarkytos finansinės apskaitos ir mokesčių vengimo.<br>Asociatyvi Pexels.com nuotr.
Šiauliuose veikiančios grožio klinikos direktorė sulaukė nemalonumų dėl apgaulingai tvarkytos finansinės apskaitos ir mokesčių vengimo.<br>Asociatyvi Pexels.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 10:23 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vadovaudama grožio klinikai, moteris į finansinę apskaitą neįtraukė pajamų, gautų už klinikos klientams aparatais ir lazeriais atliktas grožio procedūras bei paslaugas.

Skaičiuojama, kad per 2021 metų 7 mėnesius už tokias procedūras buvo gauta apie 72 tūkst. eurų, o į valstybės biudžetą nesumokėta apie 21 tūkst. eurų pridėtinės vertės (PVM) ir pelno mokesčių.

FNTT duomenimis, be vadovavimo klinikai, moteris vykdė ir individualią veiklą – atliko grožio procedūras ir vedė mokymus. Per beveik dvejus metus moteris gavo apie 275 tūkst. eurų, tačiau jų nepagrindė paslaugų pirkimo–pardavimo kvitais ir neįtraukė į finansinę apskaitą bei nesumokėjo mokesčių valstybei. Nesumokėtų mokesčių suma siekė daugiau nei 45 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu moteris pripažino savo kaltę, todėl tyrimui vadovavusi Šiaulių apygardos prokuratūra priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, atleidžiant moterį nuo baudžiamosios atsakomybės. Moteris savanoriškai sutiko atlyginti padarytą žalą valstybei ir jau atlygino didžiąją dalį priskaičiuotos mokesčių sumos, praneša FNTT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.