Baldų įmonė Alytuje atleido visus darbuotojus – darbo neteko 160 žmonių

Devyniolika metų Alytuje veikianti minkštųjų baldų gamintojų bendrovė „S-Form“ rugpjūčio 28-ąją atleido visus darbuotojus, kurių čia buvo 160. Vadovaujantis Juridinių asmenų nemokumo įstatymu, šiai bendrovei bankroto procedūros pradėtos vykdyti ne teismo sprendimu, o pačių įmonės kreditorių susirinkimo nutarimu.

Užimtumo tarnybos skelbiamais duomenimis, tai didžiausias šalyje atleidžiamos iš darbo grupės darbuotojų skaičius iš vienos įmonės šiais metais.<br>D.Umbraso nuotr.
Užimtumo tarnybos skelbiamais duomenimis, tai didžiausias šalyje atleidžiamos iš darbo grupės darbuotojų skaičius iš vienos įmonės šiais metais.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alma Mosteikaitė, www.alytausnaujienos.lt

2023-08-29 19:07

Bendrovės „S-Form“ kreditorių susirinkime jos bankroto procedūrų administratoriumi paskirtas nemokumo administratorius Arūnas Gedeikis.

Nuo bankroto procedūrų vykdymo ne teismo tvarka pradžios nemokumo administratorius tampa faktiniu įmonės vadovu, turinčiu pareigą ir teisę atleisti darbuotojus, įvykdyti įmonės bankroto procedūras.

Kaip sakė A.Gedeikis, šios devyniolika metų Alytuje veikiančios, lietuviško kapitalo bendrovės pagrindinis, iš esmės vienintelis gaminamos produkcijos – minkštųjų baldų užsakovas yra vienos šeimos valdoma prekybos ir gamybos įmonė Vokietijoje.

„Iš savo partnerių Vokietijoje „S-Form“ gaudavo kai kurias žaliavas ir kai kurią dokumentaciją minkštiesiems baldams gaminti. Gegužės mėnesį bendrovės partneris Vokietijoje susidūrė su produkcijos pardavimo bėdomis, jos užsakymai iš Alytuje veikiančios bendrovės sumažėjo šešis kartus, tad vien gegužės mėnesį dėl gamybos prastovų „S-Form“ patyrė 200 tūkstančių eurų nuostolių.

Pagal Vokietijoje galiojančius nemokumo įstatymus „S-Form“ partneriams buvo pritaikyti laikini veiklos apribojimai. Tad Alytaus bendrovės kreditoriai, kurių pagrindiniai – prekes ir paslaugas teikiančios įmonės, turėjo spręsti dėl tolesnės „S-Form“ veiklos“, – tvirtino pastarosios bendrovės nemokumo administratorius.

Darbuotojus vilioja kiti darbdaviai

Rugpjūčio 28-ąją dėl vykdomų bankroto procedūrų atleisti visi 160 bendrovės „S-Form“ darbuotojų.

Užimtumo tarnybos skelbiamais duomenimis, tai didžiausias šalyje atleidžiamos iš darbo grupės darbuotojų skaičius iš vienos įmonės šiais metais. Nedarbo lygiui Alytuje toks atleidžiamų darbuotojų skaičius iš „S-Form“ taip pat atsilieps neigiamai.

A.Gedeikio teigimu, išeiti iš tokios situacijos padeda Užimtumo tarnybos Alytaus skyrius, ieškodamas naujų darbdavių atleidžiamiems darbuotojams: „Kreditorių susirinkimas nutarimą bendrovei vykdyti bankroto procedūras priėmė liepos pabaigoje ir nuo tai laiko iki šiol vyko penki ar šeši „S-Form“ darbuotojų susitikimai su kitais darbdaviais. Jie siūlo realius darbus. Manau, kad nemažai bankrutuojančios įmonės darbuotojų susiras darbą tokią pat ar panašią veiklą vykdančiose įmonėse.“

Juridinių asmenų nemokumo įstatymas suteikia galimybes kreditoriams ir administratoriui ne tik įvykdyti įmonės bankroto ar likvidavimo procedūras, bet ir įmonę gelbėti, pereinant į restruktūrizavimo procedūrą, ar taikos sutarties su kreditoriais sudarymą, nutraukiant nemokumo procesą.

Ar „S-Form“ turi galimybę toliau veikti, galbūt kitu pavadinimu? A.Gedeikis į šį klausimą atsakė, pareikšdamas, kad tai priklausys nuo jos bendradarbiavimo partnerio Vokietijoje ekonominės ir finansinės situacijos bei kitų ekonominių veiksnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.