M. Liutvinskas su Pasaulio banko viceprezidentu aptarė Lietuvos paramą Ukrainai – suma jau viršija 1 mlrd. eurų

Finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas ketvirtadienį susitiko su Vilniuje viešinčiu Pasaulio banko viceprezidentu Jorge Familiaru. Kaip informuoja Finansų ministerija, susitikimo metu daugiausia diskutuojama buvo apie ministerijos teikiamą finansinę paramą Ukrainai bei Lietuvos dalyvavimą šiose paramos priemonėse.

Šiuo metu bendra Lietuvos parama – humanitarinė ir finansinė – viršija 1 mlrd. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiuo metu bendra Lietuvos parama – humanitarinė ir finansinė – viršija 1 mlrd. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-31 11:59

„(...) Lietuva aktyviai dalyvauja visose paramos Ukrainai priemonėse – iki šiol per Pasaulio banką esame skyrę ar įsipareigoję skirti 30 mln. eurų. Bendradarbiavimą su Pasaulio banku numatome tęsti ir ateityje, padedant Ukrainai atsilaikyti (...)“, – teigė finansų viceministras M. Liutvinskas.

Anot jo, šiuo metu bendra Lietuvos parama – humanitarinė ir finansinė – viršija 1 mlrd. eurų.

Tuo metu į minėtą 30 mln. eurų sumą įeina 5 mln. eurų įnašas į Pasaulio banko daugiašalį patikos fondą, skirtą Ukrainos biudžetui finansuoti ir 10 mln. eurų valstybės garantija Ukrainai suteiktai Pasaulio banko paskolai.

Dar 5 mln. eurų įnašas skirtas Pasaulio banko Ukrainos išlaisvinimo, atsigavimo, rekonstrukcijos ir reformų fondui, o 10 mln. eurų – Tarptautinės plėtros asociacijos specialiai priemonei, skirtai Ukrainos ir Moldovos atkūrimui bei krizių paveiktoms kitoms mažų pajamų šalims.

Susitikime Pasaulio banko viceprezidentas J. Familiaras taip pat pristatė banko veiklą ir planus teikiant finansinę paramą Ukrainai, galimus naujus instrumentus institucijai siekiant mobilizuoti papildomas lėšas besivystančių šalių finansavimo poreikiams, atliepiant globalius iššūkius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.