Nyderlandai dėl triukšmo mažins skrydžių skaičių Schipolio oro uoste

Nyderlandų vyriausybė ketina smarkiai mažinti skrydžių skaičių Amsterdamo Schipolio oro uoste. Vietoj kasmet 500 000 skrydžių kitais metais jų bus ne daugiau kaip 452 500, penktadienį Hagoje paskelbė vyriausybė. Taip norima sušvelninti triukšmo taršą gyventojams. Prieš priimdama galutinį sprendimą, vyriausybė laukia Europos Komisijos reakcijos.

Lėktuvas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lėktuvas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2023, 10:00 PM

Planuojamas skrydžių sumažinimas bus menkesnis nei pradžioje skelbta. Vyriausybė pradžioje kalbėjo apie 440 000 skrydžių viršutinę ribą. Dabar triukšmas turėtų sumažėti 15 proc., vietoj iš pradžių numatytų 20 proc.

Bus ribojamas ir naktinis oro eismas. Tačiau naktinių skrydžių draudimo kol kas nebus, kaip ir draudimo skraidyti privačiais lėktuvais. Tą siūlė pats oro uostas. Jis apgailestavo, kad įgyvendinami ne visi planai, tačiau sveikino skrydžių sumažinimą.

Oro bendrovė KLM tuo tarpu kritikavo sprendimą mažinti skrydžių skaičių. Tai esą pakenks Nyderlandams. „Tai nesuprantama“, – pareiškė įmonė. Triukšmo tikslų esą geriau siekti naujais lėktuvais, kurie skraido „švariau, tyliau ir taupiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.