Pasiėmusi šunį iš kirpyklos, vilnietė liko nieko nesupratusi: „Ar čia normali praktika?“

Savo šunį į kirpyklą nuvedusi vilnietė nustebo: pasakius, kad už paslaugas ji norės susimokėti ne grynaisiais, o kortele, kaina smarkiai išaugo. „Niekada nesu su tuo susidūrusi, ar čia normali praktika?“ – nesuprato moteris.

Pasakius, kad už šuns kirpimą moteris norės susimokėti ne grynaisiais, o kortele, kaina smarkiai išaugo.<br>Asociatyvi Pexels.com nuotr.
Pasakius, kad už šuns kirpimą moteris norės susimokėti ne grynaisiais, o kortele, kaina smarkiai išaugo.<br>Asociatyvi Pexels.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2023, 10:13 AM

Sostinėje gyvenanti moteris pasakojo nuvedusi savo šunį į kirpyklą „Dog spa“. Baigusi darbą, kirpėja informavo, kad reikės susimokėti 43 eurus.

„Pasakiau, kad mokėsiu kortele. Kirpėja įspėjo, kad tuomet bus brangiau. Pagalvojau, kad kainuos vos keliais eurais brangiau, tačiau galiausiai sumokėjau 53 eurus“, – portalui lrytas.lt pasakojo pašnekovė.

Paklausus, kodėl suma taip smarkiai išaugo, kirpėja atsakė, jog taip yra dėl to, kad jie – pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtojai.

„Niekada nesu su tuo susidūrusi, ar čia normali praktika?“ – teiravosi vilnietė.

Portalui susisiekus su šunų kirpykla „Dog spa“, jos atstovė pakartojo tą patį.

„Esame PVM mokėtojai“, – tarė ji.

Paklausus, ar nuo grynųjų pinigų PVM susimokėti nereikia, pašnekovė patikino – mokesčius moka visos čia dirbančios kirpėjos.

„Kiekvieno salono, kiekvienos kirpyklos politika skiriasi. Ir viskas. Kiekvienas salonas susidaro savo kainas. Kiekvienoje kirpykloje jos skirtingos“, – sakė „Dog spa“ atstovė.

Situaciją pakomentavo ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Kontrolės departamento direktorė Kristina Jakštienė. Pasak jos, kirpyklos „Dog spa“ atžvilgiu kontrolės veiksmai nebuvo ir šiuo metu nėra atliekami.

„Įmonė turi teisę pati nusistatyti teikiamų paslaugų kainą, įvertinti visus atitinkamai paslaugai tenkančius kaštus, pavyzdžiui, banko paslaugų, ataskaitų rengimo ar kitas išlaidas įskaičiuoti į bendrą paslaugos kainą“, – aiškino K.Jakštienė.

Tačiau ji pabrėžė – svarbu, kad visos iš kliento gautos pajamos būtų apskaitomos ir deklaruojamos.

„PVM turi būti priskaičiuojamas ir mokamas nepriklausomai nuo atsiskaitymo formos – ar atsiskaitoma grynaisiais, ar kortele, ar bankiniu pavedimu“, – tvirtino VMI Kontrolės departamento direktorė.

Ji pridūrė, kad VMI nuolat atlieka mokesčių mokėtojų rizikingumo vertinimą, kurio metu analizuoja ne tik savo turimą informaciją ar gautus duomenis iš trečiųjų šaltinių, bet ir viešai pasirodžiusią informaciją žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose ir gyventojų pasitikėjimo telefonu teikiamą informaciją.

„Kilus įtarimų dėl mokesčių nemokėjimo, sprendžiama dėl kontrolės veiksmų inicijavimo“, – tvirtino K.Jakštienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.