Naujajam Registrų centro duomenų centrui suteiktas Valstybinio duomenų centro statusas

Registrų centras praneša, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijos sprendimu duomenų centras įtrauktas į Valstybinių duomenų centrų sąrašą.

Registrų centras praneša, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijos sprendimu duomenų centras įtrauktas į Valstybinių duomenų centrų sąrašą.<br>T.Bauro nuotr.
Registrų centras praneša, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijos sprendimu duomenų centras įtrauktas į Valstybinių duomenų centrų sąrašą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 11:41 AM, atnaujinta Sep 4, 2023, 11:42 AM

Skelbiama, kad Nepriklausomam auditoriui įvertinus Registrų centro duomenų centro ir jame įdiegtų technologinių sprendinių atitikimą valstybiniams duomenų centrams keliamų techninių ir organizacinių reikalavimų aprašo nuostatoms, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos sprendimu Vilniuje esantis Registrų centrų duomenų centras įtrauktas į Valstybinių duomenų centrų (VDC) sąrašą.

„Registrų centro duomenų centrą visuomet projektavome ir statėme taip, kad jis atitiktų šiuo metu tiek tarptautiniams, tiek ir nacionaliniams duomenų centrams keliamus reikalavimus. Vasaros pradžioje duomenų centro technologinius ir inžinerinius sprendimus patvirtino iš tarptautinės organizacijos „Uptime institute“ gautas „Tier III“ sertifikatas. (...)“, – kalba Registrų centro generalinis direktorius Adrijus Jusas.

Pažymėtina, kad Registrų centro duomenų centras tapo pirmuoju šalyje duomenų centru, kuriam valstybinio duomenų centro statusas suteiktas pagal šių metų gegužę patvirtintus reikalavimus.

Šių metų pradžioje baigtas statyti naujasis Registrų centro duomenų centras įrengtas specialiai tam sukurtoje sandarioje kapsulėje, apsaugančioje nuo išorės veiksnių. Nepertraukiamą duomenų centro veikimą užtikrina nenutrūkstamas elektros energijos tiekimas iš dviejų nepriklausomų tiekimo šaltinių.

Be to, duomenų centro šaldymui pasirinktos naujausio tipo šaldymo sistemos, leidžiančios sutaupyti iki 35 proc. elektros energijos.

Duomenų centro rangos darbus sėkmingai ir pagal numatytus terminus atliko bendrovė „Satela“ kartu su partneriais bendrove „Caverion Lietuva“, kuri šiuo metu taip pat įrenginėja ir naujas Registrų centro administracines patalpas, jas numatoma įrengti iki šių metų pabaigos ir jose sukurti apie 600 darbo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?