Lietuvos bankas išdalijo baudas: vienai įmonei teks sumokėti 25 tūkst. eurų, kitai – 8 tūkst. eurų

Lietuvos bankas vertino valiutos keityklos operatoriaus „Roltena“ vidaus kontrolės priemones ir procedūras, susijusias su tarptautinių finansinių sankcijų ir ribojamųjų priemonių įgyvendinimu.

Lietuvos bankas skyrė baudas įmonei „Roltena“ ir „SatchelPay“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos bankas skyrė baudas įmonei „Roltena“ ir „SatchelPay“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-05 14:03, atnaujinta 2023-09-05 14:04

Nustatyta, kad jos nebuvo tinkamos, nes valiutos keityklos operatorius netikrino, ar klientai, jų atstovai, naudos gavėjai nepatenka į tarptautinių sankcijų apimtį, ar jų vykdomi sandoriai nepatenka tarp tarptautinių ribojamųjų priemonių.

Įvertinęs, kad šiuo metu įstaiga jau yra pašalinusi teisės aktų pažeidimus, Lietuvos bankas bendrovei skyrė 8 tūkst. eurų baudą.

„SatchelPay“ – 25 tūkst. eurų bauda už nuosavo kapitalo reikalavimų nesilaikymą

Taip pat Lietuvos bankas nustatė, kad, 2023 m. pirmojo ir antrojo ketvirčių pabaigos duomenimis, elektroninių pinigų įstaiga „SatchelPay“ nevykdė nuosavo kapitalo reikalavimų – jis buvo mažesnis nei teisės aktuose nustatytas nuosavo kapitalo poreikis.

Elektroninių pinigų ir elektroninių pinigų įstaigų įstatyme nurodyta, kad nuosavo kapitalo dydžio reikalavimo privaloma laikytis nuolat.

Įvertinęs aplinkybes, Lietuvos bankas skyrė įstaigai 25 tūkst. Eur baudą ir nusprendė nuo 2023 m. rugsėjo 30 d. iki 2024 m. rugsėjo 30 d. nustatyti individualų nuosavo kapitalo dydį – 20 proc. didesnį už taisyklėse nustatytais metodais apskaičiuotą nuosavo kapitalo poreikį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.