Estija siūlo kaimynėms įvesti bendrą prekybos su Rusija embargą

Estija nori aptarti su kaimyninėmis šalimis įvesti bendrą prekybos embargą Rusijai, remdamasi Estijos visuomeniniu transliuotoju ERR pranešė „Ukrinform“.

Rusijos rubliai.<br>Pixabay.com nuotr.
Rusijos rubliai.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viljama Sudikienė

Sep 8, 2023, 3:36 PM

Ministrė pirmininkė Kaja Kallas pareiškė, kad pasienio šalys turi įvesti vieningą prekybos embargą Rusijai, ir pridūrė, jog Suomijos pozicija šiuo klausimu yra esminė.

Kasdien iš Estijos į Rusiją importuojama elektronika, gamyklų įranga, maistas, plastikai. Pasak Estijos užsienio reikalų ministro Marguso Tsahknos, Talinas negali pats uždaryti sienos, nes nukentės Estijos verslas. Ministras pridūrė, kad dėl prekybos apribojimų reikėtų tartis su Lenkijos, Lietuvos, Latvijos ir Suomijos užsienio reikalų ministrais.

Premjerės K. Kallas teigimu, kitos pasienio šalys dar nepalaikė Estijos pasiūlymo. Ji pabrėžė, kad Suomijos pozicija šiuo klausimu yra svarbiausia, ir pažadėjo apie tai kalbėtis su naujuoju Suomijos ministru pirmininku Petteri Orpo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.