Įspėja: atmetus mokesčių reformą, šimtus europinių milijonų Lietuva matys kaip savo ausis

Briuselio pareigūnai nedviprasmiškai užsimena apie „kelis šimtus“ europinių milijonų, kuriuos Lietuvos iždininkai matys kaip savo ausis, jeigu Seime bus atmesta Vyriausybės pateikta svarstyti mokesčių reforma, praneša „Verslo žinios“.

Atmetus mokesčių reformą, Lietuva prarastų šimtus milijonų eurų ES lėšų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Atmetus mokesčių reformą, Lietuva prarastų šimtus milijonų eurų ES lėšų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 8:30 AM, atnaujinta Sep 8, 2023, 8:31 AM

Pasak leidinio, ją atidėti ar priimti tik atskiras dalis – taip pat nėra išeitis.

„Reikalingų reformų atidėjimas šiuo atveju Lietuvai turėtų dvigubą neigiamą poveikį – neigiamą poveikį ekonominiam ir socialiniam vystymuisi ir labai konkretų neigiamą finansinį poveikį dėl prarasto finansavimo, kuris gali siekti kelis šimtus milijonus eurų“, – vz.lt teigia Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega.

Tuo metu Finansų ministerija tikina, kad kalbėti apie galimai neįgyvendintus projektus, kurie finansuojami iš ES Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (RRF), „pagrindo nėra“ ir visuomenei pateikia tik gautas lėšas, o baudas, apeliuodama į Briuselio parengtą metodiką, palieka skaičiuoti EK.

„Rodiklių pasiekimo rizikos stebimos nuolat ir detaliai vertinamos kiekvieną mėnesį, imamasi veiksmų joms suvaldyti, todėl šiuo metu kalbėti apie galimai neįgyvendintus projektus pagrindo nėra“, – komentare teigia ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.