G. Landsbergis atsakė į kritiką dėl mokesčių reformos: socialdemokratai turi visas galimybes padėti

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis mano, kad socialdemokratai turėtų ne reikšti kritiką konservatorių parengtai mokesčių reformai, o, atvirkščiai, būti suinteresuoti, kad ją pavyktų įgyvendinti.

G. Landsbergis mano, kad socialdemokratai turėtų ne reikšti kritiką konservatorių parengtai mokesčių reformai, o būti suinteresuoti, kad ją pavyktų įgyvendinti.<br>Lrytas.lt montažas (123 rf., R.Danisevičiaus nuotr.)
G. Landsbergis mano, kad socialdemokratai turėtų ne reikšti kritiką konservatorių parengtai mokesčių reformai, o būti suinteresuoti, kad ją pavyktų įgyvendinti.<br>Lrytas.lt montažas (123 rf., R.Danisevičiaus nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2023, 2:51 PM

„Aš nespėju susekti socialdemokratų kritikos, nelabai ja stebiuosi, opozicija daro opozicijos darbą. Socialdemokratai turi visas galimybes padėti – ypatingai mokesčių reformai“, – šeštadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos suvažiavime žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Politikas atkreipė dėmesį, kad panašios nuostatos dėl mokestinių pakeitimų yra ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) programoje.

„Nes kaip ir partnerystės įstatymas, taip ir mokesčių pakeitimai, dauguma jų yra socialdemokratų programoje – ne skaičiukais, o principais, apie kuriuos ir mes kalbame savo programoje“, – teigė G. Landsbergis.

„Tiesą sakant, ir koalicijos partneriai, yra pritarę tai pačiai programai. Taip kad visi surėmę pečius galėtume apsaugoti nuo menamo ar galimo žlugimo“, – taip pat atkreipė dėmesį jis.

ELTA primena, kad LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė šeštadienį vykstančiame partijos tarybos posėdyje neslėpė pasipiktinimo valdžios vykdomomis reformomis bei esama situaciją šalyje. V. Blinkevičiūtės teigimu, Vyriausybės inicijuota mokesčių reforma žlugo, valdantiesiems nusprendus reformos neskubėti priimti šiais metais.

LSDP pirmininkės manymu, konservatoriai savo poelgiais „įvarė visą koaliciją į kampą“. Pasak V. Blinkevičiūtės, konservatoriai visą kadenciją „tempė gumą“, o tada „iš užančio ištraukė nedakepusią reformą“. ELTA primena, kad praeitą savaitę posėdžiavusi koalicinė taryba sutarė apie prieštaravimų tarp valdančiųjų sukėlusią mokesčių reformą toliau diskutuoti atskirais etapais ir skiriant tam pakankamai laiko. Neatmetama, kad dalis diskusijų galėtų nusikelti ir į kitus metus.

Kritiką mokesčių reformai ne kartą išsakė tiek koalicijos ir opozicinių partijų atstovai, tiek socialiniai partneriai.

Vyriausybės pateiktoje mokesčių reformoje numatomi didesni mokesčiai daliai dirbančiųjų individualiai. Priėmus pakeitimus, daugiau asmenų turėtų mokėti nekilnojamojo turto mokestį, keistųsi kai kurių lengvatų taikymo tvarka, būtų įvesta minimali nedarbo išmoka.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.