„Sodra“ turės naują vadovą: atranką laimėjo K. Čereška

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informuoja, kad Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos („Sodra“) direktoriumi išsirinktas Kęstutis Čereška.

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos direktoriumi išsirinktas Kęstutis Čereška.<br>V.Skaraičio nuotr.
Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos direktoriumi išsirinktas Kęstutis Čereška.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2023, 2:27 PM, atnaujinta Sep 12, 2023, 2:28 PM

Skelbiama, kad vadovo atranka vyko keliais etapais, dalyvavo 17 kandidatų. Valstybės valdymo agentūros vykdytų atrankų metu buvo vertinamos: bendrosios, vadybinės ir lyderystės kompetencijos, reikalingos vadovauti įstaigai; motyvacija užimti vadovo pareigas; supratimas apie valstybės politiką socialinio draudimo ir pensijų srityse; aiškios vizijos ir sprendimų turėjimas, siekiant sukurti rezultatyviai ir efektyviai veikiančią įstaigą bei inicijuojamų pokyčių aiškumas bei pagrindimas.

Valstybės valdymo agentūros ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos specialistų komisija ministrei Monikai Navickienei atrinko 2 geriausius rezultatus pademonstravusius kandidatus. Iš jų ministrė Sodros vadovu pasirinko vadovavimo patirtį tarptautinėje bendrovėje turintį profesionalą, geriausiai pasirodžiusį atrankose ir daugiausiai balų surinkusį Kęstutį Čerešką.

„(...) Džiaugiuosi, kad pavyko suorganizuoti aukščiausius standartus atitinkantį konkursą ir visų pastangomis pritraukti daug stiprių kandidatų. Manau, kad prie konkurso sėkmės prisidėjo ir Valstybės tarnybos reforma. Kęstutis Čereška pademonstravo aukščiausio lygio vadybos žinias bei kompetencijas. Džiaugiuosi, kad tokio lygio profesionalas sutiko imtis atsakingo ir daug iššūkių turinčio darbo“, – sako ministrė M. Navickienė.

„Ilgus metus dirbu su žmonėmis ir žmonių labui. Sritis, į kurią ateinu, ypatingai jautri, reikalaujanti specifinių žinių, vadybinės patirties, nuolatinio tobulėjimo, gebėjimo diegti naujas technologijas, tęsti IT transformaciją ir svarbiausia – noro tarnauti žmogui. Noriu ir tikiu, kad galiu prisidėti įgyvendinant „Sodros“ misiją – kurti saugią socialinę aplinką Lietuvoje“, – sako išrinktas „Sodros“ vadovu K. Čereška.

K. Čereška į „Sodros“ vadovo pareigas bus paskirtas, jei teigiamas išvadas pateiks Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Valstybės saugumo departamentas. Jų tikimasi sulaukti iki spalio mėn. pabaigos.

Vadovas būtų paskirtas 5 metų kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.