Apie šį bagažinių turgų žino nedaug kas: pardavėjų – daugiau nei pirkėjų

Pirmasis Tauralaukio bendruomenės iškeptas blynas neprisvilo. Todėl jau šį savaitgalį į vieną didžiausių uostamiesčio gyvenamųjų rajonų grįžta pačių tauralaukiškių organizuojamas Bagažinių turgus.

Į vieną didžiausių uostamiesčio gyvenamųjų rajonų grįžta pačių tauralaukiškių organizuojamas Bagažinių turgus.<br>Asociatyvi G.Pilaičio nuotr.
Į vieną didžiausių uostamiesčio gyvenamųjų rajonų grįžta pačių tauralaukiškių organizuojamas Bagažinių turgus.<br>Asociatyvi G.Pilaičio nuotr.
Į vieną didžiausių uostamiesčio gyvenamųjų rajonų grįžta pačių tauralaukiškių organizuojamas Bagažinių turgus.<br>Tauralaukio bendruomenės nuotr.
Į vieną didžiausių uostamiesčio gyvenamųjų rajonų grįžta pačių tauralaukiškių organizuojamas Bagažinių turgus.<br>Tauralaukio bendruomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Darius Čiužauskas

Sep 13, 2023, 1:34 PM, atnaujinta Sep 13, 2023, 4:10 PM

Prieš mėnesį, rugpjūčio 20 d., Tauralaukyje vietos bendruomenės aktyvistų surengtas Bagažinių turgus virto nors ir maža, tačiau tikra švente, kurioje apsilankė ne tik šio gyvenamo rajono gyventojai.

Dar turgui nesibaigus, žmonės klausinėjo, kada jis vėl vyks ir ar taps tradiciniu.

Atsakymo ilgai laukti nereikėjo. Jau šį sekmadienį, rugsėjo 17 d., Tauralaukio bendruomenė kviečia visus klaipėdiečius apsilankyti Bagažinių turguje.

Jis nuo 10 iki 13 val. šurmuliuos Akmenų gatvės pradžioje.

Organizatoriai žada ne tik galimybę parduoti ar įsigyti vieniems nereikalingus, tačiau kitų labai ieškomus daiktus.

Turgus virs švente, kurioje neliūdės tiek jaunas, tiek senas. Patiems tauralaukiškiams tai bus dar viena puiki galimybė geriau susipažinti ir pabendrauti su kaimynais.

„Kviečiame atvykti visus mūsų bendruomenės narius ir visus klaipėdiečius. Nes tai puiki proga išsišluoti sandėliukus, rūsius bei garažus ir suteikti nereikalingiems daiktams antrą gyvenimą. Labai laukiame visų, norinčių ir parduoti, ir nusipirkti“, – „Vakarų ekspresui“ sakė viena iš Bagažinių turgaus organizatorių Lina Staniulionienė.

Prieš mėnesį Tauralaukyje vykęs Bagažinių turgus sudomino apie 80 pardavėjų. Nors jame apsilankė apie 200 žmonių, pirkti niekas labai neskubėjo.

„Parduodančiųjų buvo daugiau nei perkančiųjų. Todėl pardavėjai pirko vieni iš kitų.

Tačiau visi nedrąsumo ledai ištirpo. Dar likus kelioms dienos iki antrojo turgaus jau buvo aišku, kad jame bus apie 200 pardavėjų.

Labai svečiuose laukiame ir kitų Klaipėdos miesto bendruomenių, kurias pakvietėme ir kviečiame atvykti. Juk svarbiausias dalykas yra bendravimas. Ir, aišku, gera nuotaika. O ją mes, Tauralaukio bendruomenė, kuri telkiasi į draugystę, tikrai garantuojame“, – šypsojosi L. Staniulionienė.

Bagažinių turgūs Klaipėdoje ir pajūryje nėra jokia didelė naujiena. Tačiau sekmadienį vyksiantis Tauralaukyje iš jų tikrai išsiskiria. Ne tik savo bendruomeniškumu, bet ir tuo, kad visiems pardavėjams yra nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.