A. Armonaitė kviečia Pietų Korėjos farmacijos kompaniją kurtis Lietuvoje

Antradienį ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiks su Pietų Korėjos įmonės „Lotte Biologics“, priklausančios vienai didžiausių farmacijos grupių „Lotte Group“, generaliniu direktoriumi Richardu Lee, praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

A.Armonaitė.<br>ELTA / M.Morkevičiaus nuotr.
A.Armonaitė.<br>ELTA / M.Morkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 4:07 PM, atnaujinta Sep 19, 2023, 4:08 PM

„Neabejoju, kad turime potencialo plėtoti bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos biotechnologijų srityje. Šio sektoriaus įmonių atėjimas į Lietuvą leistų dar labiau sustiprinti šalies gyvybės mokslų ekosistemą, ugdyti biotechnologijų tyrimų bei plėtros ir gamybos kompetencijas. Taip pat tai kuria aukštos pridėtinės vertės darbo vietas mūsų šalyje“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

„Lotte Biologics“ yra naujas farmacijos padalinys, priklausantis vienam didžiausių Korėjos įmonių grupių „Lotte Group“. Šiuo metu „Lotte Biologics“ planuoja plėsti gamyklą JAV bei svarsto plėtros galimybes Europos šalyse ir Bostone.

„Lotte Biologics“ vadovas taip pat sakys kalbą š. m. rugsėjo 20–21 dienomis vyksiančiame didžiausiame Baltijos šalyse gyvybės mokslų forume „Life Sciences Baltics“.

Lietuvos gyvybės mokslų sektorius yra vienas prioritetinių Lietuvos ekonomikos sektorių, kuriame sukuriama apie 2,6 proc. šalies BVP. Apie 90 proc. lietuviškos biotechnologijų produkcijos yra eksportuojama į daugiau kaip 100 valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas