Nors darbuotojų su negalia rodikliai Lietuvoje gerėja, jie vis dar stipriai atsilieka nuo ES vidurkio

Naujausia visuomenės nuomonės apklausa rodo, kad Lietuvoje į gerąją pusę keičiasi gyventojų požiūris apie darbuotojus su negalia.

Lietuvoje į gerąją pusę keičiasi gyventojų požiūris apie darbuotojus su negalia.<br>123rf nuotr.
Lietuvoje į gerąją pusę keičiasi gyventojų požiūris apie darbuotojus su negalia.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-19 10:35, atnaujinta 2023-09-19 10:36

Štai daugiau nei pusė (59 proc.) šalies gyventojų teigia, kad jiems nėra jokio skirtumo, ar bendradarbis turi negalią, jei darbas atliekamas taip pat. Tuo metu dar 20 proc. respondentų atsakė, kad jiems nebūtų jokio skirtumo, net jeigu kolegai su negalia tektų skirti daugiau dėmesio, skelbia Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

Užimtumo tarnyba taip pat tvirtina fiksuojanti pakitusius žmonių su negalia darbo rinkos rodiklius ir išryškėjusią teigiamą tendenciją – vyksta greitesnė klientų, turinčių negalią, integracija į atvirą darbo rinką. Vidutinė jų nedarbo trukmė sumažėjo 1,5 karto.

Tačiau ekspertai pažymi, kad, nepaisant gerosios statistikos, Lietuvoje darbą turi tik apie 29 proc. darbingo amžiaus žmonių su negalia, o šis rodiklis gana stipriai skiriasi nuo ES vidurkio, kuris siekia 51 proc.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos teisininkė, Žmonių su negalia teisių stebėsenos komisijos narė Lina Cicėnaitė į statistiką siūlo žiūrėti kaip į palaikančią žinutę darbdaviams, kuri gali padėti lygiuotis į ES skaičius.

„Prie žemų žmonių su negalia įdarbinimo rodiklių prisideda daug įvairių faktorių, pavyzdžiui universalaus dizaino stokojantys mūsų miestai, infrastruktūra. Tačiau itin svarbų vaidmenį turi darbdavių nuostatos, todėl šiandien norisi kreiptis būtent į juos. Akivaizdu, kad visuomenės nuostatos kinta ir kolegos su negalia nebėra naujiena, o žmonės yra atviri jiems skirti papildomo dėmesio, pagalbos“, – pranešime cituojama L. Cicėnaitė.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyboje kasmet sulaukiama skundų ir paklausimų dėl diskriminacijos negalios pagrindu darbo santykių srityje. Žvelgiant į pastarųjų kelių metų statistiką, 13–24 proc. visų skundų dėl diskriminacijos negalios pagrindu pateko į darbo santykių kategoriją.

„Tarnyba ne kartą pripažino darbdavius, pažeidusius Lygių galimybių įstatymą, kai žmonių su negalia kandidatūra buvo atmesta bandant įsidarbinti. Turėjome ir atvejį, kai nustatėme darbdavio priekabiavimą prie darbuotojo dėl jo turimos negalios“, – teigė Žmonių su negalia teisių stebėsenos komisijos narė.

Reprezentatyvų gyventojų nuomonės tyrimą atliko „Spinter research“, 2023 m. birželio 19–28 dienomis, Dirbančių neįgaliųjų asociacijos užsakymu. Tyrime dalyvavo 1012 respondentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.