JAV centrinis bankas nepakeitė palūkanų normų

JAV Federalinis rezervų bankas (FED) trečiadienį, rugsėjo 20 d., paskelbė, kad nusprendė nekeisti palūkanų normų. Tokio FED žingsnio buvo tikimasi. Palūkanos liko 5,25–5,5 proc. intervale. Ankstesniame susitikime liepą banko pareigūnai kėlė normas 25 baziniais punktais.

 JAV doleriai.<br>Piviso/pixabay.com nuotr.
 JAV doleriai.<br>Piviso/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 8:22 AM

Tačiau naujausios FED prognozės leidžia manyti, kad bankas šiemet numato dar vieną palūkanų normų kilstelėjimą – pranešama, jog FED šių metų pabaigai prognozuoja 5,5–5,75 proc. palūkanų medianą. Negana to, pareigūnai mano, kad normos išliks aukštesniame lygyje ilgiau, nei tikėtasi anksčiau, o tai galimai liudija pagerėjusį ekonominių rodiklių vertinimą – FED pranešime sakoma, kad pastaruoju metu stebima „tvirta“ ekonomikos aktyvumo ekspansija, palyginti su „nuosaikiu“ tempu, apie kurį buvo kalbėta liepą.

Pranešime taip pat pažymima, kad pastaraisiais mėnesiais sulėtėjo darbo vietų kūrimo tempai, tačiau jie išlieka stiprūs. Kartu nurodoma, kad infliacija vis dar yra didelė. FED pakartojo, kad skiria daug dėmesio infliacinei rizikai ir pripažino, jog gali būti tinkama imtis papildomo pinigų politikos griežtinimo, siekiant ilgainiui sugrąžinti infliaciją į 2 proc. lygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.