Lietuvių žuvies studijai „Port Lite“ – vokiečių IFS kokybės sertifikatas

Lietuvių įkurta žuvies gaminių studija Liepojoje „Port Lite“ įvertinta aukščiausio lygio kokybės IFS sertifikatu. Bendrovei rugpjūtį taip pat dar vieneriems metams pratęstas ir BRC A lygio tarptautinis maisto saugos sertifikatas. Anot bendrovės vadovo, du aukščiausio lygio kokybės sertifikatai – tai atsakomybė tiek prieš klientus, tiek dar plačiau atveriamos durys galimybėms tarptautinėse rinkose.

Lietuvių įkurta žuvies gaminių studija Liepojoje „Port Lite“ įvertinta aukščiausio lygio kokybės IFS sertifikatu.
Lietuvių įkurta žuvies gaminių studija Liepojoje „Port Lite“ įvertinta aukščiausio lygio kokybės IFS sertifikatu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-21 12:00

„Įgyti tarptautiniai sertifikatai ne tik leidžia pagrįsti maisto kokybę bei saugą, tačiau kartu atveria duris ir į prekybą tarptautinėje rinkoje, o tai mums ypatingai svarbu, plečiant prekybos geografiją. Šiandien esame viena iš nedaugelių įmonių regione, atitinkanti griežčiausius kokybės reikalavimus, keliamus užsienio šalyse, kuriuos audituoja ir tikrina nepriklausomi vakarų ekspertai“, – sako bendrovės vadovas Sigitas Ambrazevičius.

Anot jo, BRC ir IFS yra visuotinai priimti standartai, skirti maisto produktų kokybės ir saugos sertifikavimui. Tai pasaulyje labiausiai pripažįstami standartai, kurių reikalauja daugelis didžiausių mažmeninės prekybos tinklų Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje bei kitose Skandinavijos šalyse.

„Pernai metais per rekordiškai trumpą laiką gavome BRC A tarptautinį maisto saugos sertifikatą. Tai buvo pirmasis garantas tiek klientams, tiek partneriams, kad galime suteikti aukščiausio lygio kokybę, higieną bei saugą. Per metus įrodėme, kad esame verti išreikšto pasitikėjimo, tad BRC sertifikato galiojimą pratęsė mums dar vieneriems metams, tačiau tarptautiniai ekspertai įvertino ir dar vienu – IFS aukščiausio lygio – sertifikatu“, – sako Sigitas Ambrazevičius, SIA „Syfud“, veikiančios su prekės ženklu „Port Lite“, steigėjas.

Anot įmonės atstovo, šie sertifikatai labai ženkliai prisideda prie didesnių galimybių konkuruoti su kitomis Europos valstybėmis.

„Maisto įmonės, turinčios visuotinius maisto saugos sertifikatus, yra pripažįstamos tarptautiniu mastu, taip atsiveria naujos verslo galimybės. Gali turėti geriausią įrangą, gerus gaminius, bet nepriklausomų ekspertų įvertinimas – yra savotiškas sėkmės raktas. Lietuviškos ir latviškos žuvies produkcijos Vakarų Europoje nėra daug, tad pelnyti tiek BRC, tiek IFS sertifikatai suteikia dar didesnes galimybes tolimesnei mūsų plėtrai ir kartu partnerystės su esamais partneriais pakėlimą į naują lygį“, – sako S. Ambrazevičius.

Aukščiausią kokybę patvirtinančius sertifikatus – tiek dar vieneriems metams pratęstą BRC A, tiek naujai suteiktą aukščiausio lygio IFS – bendrovė gavo šių metų rugpjūčio 22 dieną.

Žuvies gaminių studija Liepojoje „Port Lite“, gaminančią žuvies ir krabų skonio pirštelius ir lazdeles, buvo įkurta 2021 m. pavasarį. Šiuo metu bendrovėje dirba 100 žmonių, o iki metų pabaigos lietuviai į ją numatė investuoti dar 22 milijonus eurų bei sukurti arti 700 darbo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.