Daugybė užsienio bendrovių vis dar tęsia veiklą Rusijoje: tarp jų – ir didžiausi vardai

Nepaisant Maskvos visapusiškos invazijos į Ukrainą, daugybė užsienio investuotojų vis dar vykdo verslą Rusijoje, sako Europos Komisija (EK).

Nepaisant Maskvos visapusiškos invazijos į Ukrainą, daugybė užsienio investuotojų vis dar vykdo verslą Rusijoje, sako EK.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nepaisant Maskvos visapusiškos invazijos į Ukrainą, daugybė užsienio investuotojų vis dar vykdo verslą Rusijoje, sako EK.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-22 11:36

„Tarptautinė prekyba ir užsienio bendrovių buvimas Rusijoje pastebimai sumažėjo. Daugiau kaip 40 proc. užsienio investuotojų arba nusprendė palikti Rusiją, arba jau pasitraukė“, – pareiškė Komisija, atsakydama į Europos Parlamento (EP) nario Moritzo Körnerio klausimą.

Kaip teigiama, EK remiasi Jeilio vadybos mokyklos ir Ukrainos KSE instituto duomenimis.

Pranešama, kad Rusijoje toliau veikia farmacijos kompanija „Stada“ ir sveikatos priežiūros grupė „Fresenius“. Šios įmonės praeityje teisinosi tuo, kad vietos gyventojams teikia medicinos pagalbą. Be to, pasak KSE instituto, tarp toliau dirbančiųjų Rusijoje yra Šveicarijos maisto įmonė „Nestlé“ ir Belgijos alkoholinių gėrimų kompanija „Anheuser-Busch InBev“.

„Kiekviena Europos bendrovė, kuri toliau gauna pelną Rusijoje, savo mokesčiais Rusijos valstybei tiesiogiai remia Putino karo mašiną“, – pažymėjo M. Körneris.

EP narys pridūrė, kad Europos Sąjunga (ES) turi atitinkamai sugriežtinti savo sankcijų režimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.