G. Nausėda kvietė amerikiečių įmones bendradarbiauti su Lietuvos verslu

Prezidentas Gitanas Nausėda Los Andžele atidarė ir dalyvavo JAV ir Lietuvos verslo forume, kuriame kvietė amerikiečių įmones bendradarbiauti su mūsų šalies verslais.

G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-22 08:52

Anot Prezidentūros, kreipdamasis į forumo dalyvius prezidentas teigė įžvelgiantis didžiulį potencialą JAV ir Lietuvos ryšiams toliau sėkmingai plėtotis, nes ankstesni bendradarbiavimo pavyzdžiai yra itin sėkmingi.

Šalies vadovas JAV įmonių atstovams ir verslo forumo dalyviams pristatė Lietuvos eksportuotojų potencialą, šalies investicinę aplinką, sėkmingą verslo ir aukštojo mokslo bendradarbiavimą ir gausų aukštos kvalifikacijos talentų būrį.

„Lietuvos ekonomika sparčiai žengia į priekį, ypač plėtojant aukštos pridėtinės vertės produktus ir paslaugas. Amerika Lietuvai yra strateginė partnerė užsienio politikos, saugumo ir ekonomikos srityse.

Per daug metų pasiekėme, kad JAV taptų pagrindine Lietuvos prekybos ir investicijų partnere už Europos ribų. Tačiau Lietuvos įmonių bendradarbiavimo su JAV verslais potencialas dar gerokai neišsemtas“, – pranešime cituojamas prezidentas.

Šalies vadovas taip pat pažymėjo, kad Lietuva yra saugi ir stabili bei perspektyvi vieta investuoti ir verslams steigtis, patikima prekybos partnerė. Prezidentas pakvietė Los Andželo įmonių atstovus apsilankyti Lietuvoje kitų metų balandžio mėnesį, kuomet čia vyks Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimas ir tarptautinis verslo forumas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.