„Philip Morris“ nori atsisakyti cigarečių gamybos, žengia į farmacijos sritį

JAV kompanija „Philip Morris International“ skelbia planuojanti ateityje visiškai atsisakyti kenksmingų tabako produktų gamybos ir ją transformuoti į bedūmių produktų gamybą, taip pat žengia į farmacijos sritį. Sprendimas, kokią produkciją ateityje gamins fabrikas Klaipėdoje, dar nėra priimtas.

Šiuo metu „Philip Morris Lietuva“ eksportuoja 98,1 proc. produkcijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiuo metu „Philip Morris Lietuva“ eksportuoja 98,1 proc. produkcijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 10:55 AM, atnaujinta Oct 2, 2023, 10:56 AM

„Philip Morris International“ Europos regiono prezidentas Massimo Andolina sakė, kad ši pramonės šaka neišvengiamai turės keistis, o cigarečių vieta liks tik muziejuose. „Galvojame žengti žingsnį ir į farmacijos sritį. Kaip prieš 15 metų vizionieriška atrodė pereiti prie kaitinimo produktų gamybos, taip dabar atrodo tikslas pereiti prie farmacijos produktų gamybos“, – pranešime sakė M.Andolina.

Jis teigė neabejojantis, kad ši vizija ateityje ir taps pagrindine kampanijos veikla. Pasak jo, jau šiuo metu 20 proc. visos gamybos apimčių sudaro nauji produktai, iš kurių gaunama 35 proc. pajamų.

M.Andolina teigė, kad fabrikas Klaipėdoje ir ateityje išliks reikšmingas.

„Šiuo metu jis mums svarbus ir globaliu mastu, nes patenka į svarbiausių „Philip Morris“ gamyklų top-3“, – sakė Europos regiono prezidentas.

Šiuo metu „Philip Morris Lietuva“ eksportuoja 98,1 proc. produkcijos, o pagrindinės eksporto rinkos dabar yra Europoje ir Azijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.