A. Armonaitė: japonus Lietuvoje domina infrastruktūros ir energetikos projektai

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė Japonijos verslo bendruomenei pristatė Lietuvos verslo aplinką ir investicijų galimybes. Pasak ministerijos, A. Armonaitė pakvietė inovatyvius Japonijos verslus aktyviau bendradarbiauti su Lietuvos įmonėmis inžinerijos ir informacinių technologijų srityse.

A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 10:05 AM

„Japonijos įmonės domisi galimybėmis investuoti ir plėsti veiklą Lietuvoje bei Europos Sąjungoje, o mūsų šalies įmonės – galimybe įžengti į Japonijos rinką ir įsitvirtinti Ramiojo vandenyno regione“, – Lietuvos inovacijų ir investavimo renginyje sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė.

„Lietuva ir Japonija turi vienodą požiūrį į karą Ukrainoje, grėsmes taikai ir demokratijai pasaulyje, todėl norėtųsi, kad tai išnaudotume, megzdami glaudesnius ekonominius santykius“, – pridūrė A. Armonaitė.

Kaip praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN), susitikime Japonijos verslo atstovai išreiškė susidomėjimą dalyvauti ir dideliuose Lietuvos infrastruktūros projektuose, pavyzdžiui, tiesiant europinės vėžės „Rail Baltica“ geležinkelį ar plėtojant atsinaujinančių energijos išteklių projektus.

Kartu su Japonijos tarptautinės prekybos organizacija (JETRO) organizuotame renginyje ministrė Japonijos įmonių atstovams pristatė Lietuvos inovacijų ir verslo aplinką bei dalyvavo diskusijoje apie bendradarbiavimo su Japonijos verslais perspektyvas.

JETRO taip pat pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su Inovacijų agentūra. Lietuva kviečia organizaciją atidaryti savo atstovybę Vilniuje ir taip aktyvinti abiejų šalių verslo įmonių ryšius, pažymima išplatintame pranešime.

A. Armonaitė taip pat susitiko su Japonijos verslo konfederacija „Keidanren“. Tai didžiausia Japonijos ekonominė organizacija, vienijanti stambiausias Japonijos įmones, pramonės asociacijas. Susitikime aptarta, kaip sustiprinti bendradarbiavimą tarp abiejų šalių verslų ir paskatinti investicijas į inovatyvių produktų kūrimą.

Lietuva siekia stiprinti ekonominį bendradarbiavimą su Japonija gyvybės mokslų, kosmoso, inžinerinės pramonės srityse, taip pat kuriant ir plėtojant lazerių technologijas, finansų technologijas, praneša EIMIN.

2022 m. Lietuvos ir Japonijos prekyba augo 16 proc. ir sudarė 191 mln. eurų. Eksportas į Japoniją siekė 104 mln. eurų (33 proc. augimas), importas – 87 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.