Japonijoje viešinti A. Armonaitė kvietė „Panasonic“ ir „Hitachi“ kompanijas investuoti Lietuvoje

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė Tokijuje susitiko su Japonijos kompanijos „Hitachi“ viceprezidentu Hitoshiu Ito ir „Panasonic“ kompanijos tarptautinių ryšių vadovu Yoshihisa Tanaka. Anot Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EIMIN), susitikime su šių kompanijų vadovais ministrė aptarė investicijų planus bei plėtros Europoje galimybes.

A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 9:34 AM, atnaujinta Oct 5, 2023, 11:32 AM

„Abi įmonės yra suinteresuotos plėstis ir investuoti Europos regione. „Hitachi“ Europoje vienija 148 pirmaujančias įmones, veikiančias 21 Europos šalyje.

„Panasonic“ yra viena didžiausių ir žinomiausių elektronikos kompanijų pasaulyje, taip pat aktyviai plečianti savo veiklą.

Pristatėme šioms kompanijoms sąlygas kurtis Lietuvoje, mūsų šalies pranašumus. Turime puikią galimybę tapti investicijų regionu ir taip sustiprinti Lietuvos ir Japonijos ekonominį bendradarbiavimą“, – pranešime teigė A. Armonaitė.

Ministrė taip pat pakvietė abiejų kompanijų vadovus aktyviau išnaudoti Lietuvos gamintojų potencialą ir gaminant savo produkciją taikyti lietuviškus komponentus.

„Lietuvos įmonės sėkmingai tiekia produktus Vokietijos ir kitų Vakarų Europos šalių automobilių gamintojams bei kitoms pramonės korporacijoms. Taip pat sėkmingai galime dirbti ir su Japonijos verslo atstovais“, – įsitikinusi ministrė.

Praėjusiais metais prekių apyvarta tarp Lietuvos ir Japonijos siekė 191 mln. eurų. Iš jų eksportą sudarė 104 mln. eurų, importą – 87 mln. eurų.

ELTA primena, kad ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė šią savaitę, spalio 2–5 dienomis, lankosi Japonijoje. Numatoma, kad vizito metu ministrė su valdžios ir verslo atstovais aptars investavimo Lietuvoje galimybes ir tolesnį šalių bendradarbiavimą.

Japonija yra itin svarbi Lietuvos partnerė, su kuria stipriname verslo, mokslinį ir technologinį bendradarbiavimą, taip pat siekiame ieškoti naujų inovacijų stiprinimo galimybių. Praėjusiais metais prekių apyvarta tarp šalių siekė 191 mln. eurų. Iki šiol orientavomės į prekių eksportą ir importą, o dabar matome poreikį didinti Japonijos investicijas Lietuvoje“, – sakė A. Armonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.