Lietuvos bankas sustabdė bendrovės „BENKER“ licenciją

Lietuvos bankas (LB), nustatęs bendrovės „Benker“ padarytą pažeidimą, sustabdė įstaigos licenciją. „Benker“ pranešime žiniasklaidai nurodė, kad sutinka su LB sprendimu dėl laikino licencijos sustabdymo.

LB, nustatęs bendrovės „BENKER“ padarytą pažeidimą, sustabdė įstaigos licenciją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LB, nustatęs bendrovės „BENKER“ padarytą pažeidimą, sustabdė įstaigos licenciją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 2:11 PM, atnaujinta Oct 5, 2023, 5:16 PM

Pranešama, kad sprendimas sustabdyti licenciją priimtas nustačius, jog nuo 2022 metų ketvirtojo ketvirčio įstaiga nesilaikė nuosavo kapitalo reikalavimų, kurių privalo laikytis nuolat.

Anot LB, pagal Elektroninių pinigų ir elektroninių pinigų įstaigų įstatymą, elektroninių pinigų įstaiga privalo visada turėti ne mažesnį kaip 350 tūkst. eurų pradinį kapitalą, net jei nevykdo veiklos, o šiuo atveju įstaigos nuosavas kapitalas kelis ketvirčius neatitiko nuosavo kapitalo reikalavimų ir tapo neigiamas.

Įvertinęs pažeidimą, LB sustabdė bendrovės išduotos elektroninių pinigų įstaigos licencijos galiojimą ir ją įpareigojo iki spalio 20 d. pažeidimą ištaisyti.

Bendrovės vadovų teigimu, nors aplinkybės lėmusios tokią Lietuvos banko poziciją yra daugiausiai susijusios su išoriniais „fintech“ sektoriaus faktoriais bei karu Ukrainoje, bendrovė neskųs šio banko sprendimo, o koncentruosis į išsakytas banko įžvalgas ir tikslus, numatytus jos verslo planuose – per artimiausias porą savaičių pašalins bet kokias kliūtis pradedamai veiklai bei susigrąžins LB išreikštą pasitikėjimą „Benker“.

„Mes žinome apie tokį LB sprendimą. Deja, buvo nemažai išorinių aplinkybių, galėjusių turėti įtakos tokiam LB sprendimui. Veiklos pradžios terminus pakoregavo „fintech“ sektoriaus sunkumai, su kuriais susidūrėme ir mes bei geopolitinė situacija, kuriai niekaip negalėjome padaryti įtakos. Apie tai esame informavę banką, tačiau su tokia banko pozicija sutinkame. Jau pradėjome koncentruotis į išsakytas įžvalgas ir darysime viską, kad kuo greičiau susigrąžintume LiB pasitikėjimą“, – sakė „Benker“ vadovas V.Bodnaras.

„Benker“ yra pasaulinė finansinių technologijų įmonė Vilniuje. 2022 m. sausio mėn., atitikusi visus Lietuvos banko keliamus norminius reikalavimus ir sėkmingai užbaigusi keletą tikrinimo etapų, „Benker“ užsitikrino visiškai blokų grandinės pagrindu veikiančios finansų institucijos statusą Europoje, kuriai suteikta elektroninių pinigų įstaigos licencija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.