Juodasis mokesčių mokėtojų sąrašas šiemet – gerokai trumpesnis

Į vadinamąjį juodąjį – minimalių patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų neatitinkančių subjektų – sąrašą šiais metais buvo įrašyti 292 mokesčių mokėtojai, pranešė „Verslo žinios“.

Į vadinamąjį juodąjį – minimalių patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų neatitinkančių subjektų – sąrašą šiais metais buvo įrašyti 292 mokesčių mokėtojai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Į vadinamąjį juodąjį – minimalių patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų neatitinkančių subjektų – sąrašą šiais metais buvo įrašyti 292 mokesčių mokėtojai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 8:25 AM, atnaujinta Oct 6, 2023, 8:26 AM

Anot „Verslo žinių“, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) rugsėjo 26 d. duomenimis, nepatikimųjų sąraše buvo 876 mokesčių mokėtojai, iš jų – 23 individualią veiklą vykdantys gyventojai.

Pasak VMI Mokestinių prievolių departamento vadovės Ingos Gedminienės, šiemet iš viso į juodąjį mokesčių mokėtojų sąrašą įrašyti 292, o 2022 m. – 517 mokesčių mokėtojų. Per 2021 m. į šį sąrašą buvo įrašyti 945 asmenys.

Kaip skelbia „Verslo žinios“, palyginti su ankstesniais metais, nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašas ir į jį įtraukiamų naujų subjektų skaičius gerokai susitraukė, pavyzdžiui, praėjusį pavasarį jame buvo daugiau nei 1,2 tūkst. asmenų.

I. Gedminienės teigimu, dažniausiai į nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašą subjektai įtraukiami dėl nelegalaus darbo. Dėl to juodajame sąraše yra atsidūrę 676 mokesčių mokėtojai, 77 proc. visų esančių nepatikimųjų sąraše.

Patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų neatitikimas suteikia teisę institucijoms nesuteikti paramos gavėjo statuso, o tais atvejais, kai mokesčių mokėtojas jau turi paramos gavėjo statusą, jį panaikinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.