V. Putinas mąsto, kaip tiekti dujas Vokietijai: davė pasiūlymą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dėl aukštų energijos kainų Vokietijoje dar kartą pasiūlė tiekti dujas paskutiniąja nepažeista „Nord Stream“ 2 dujotiekio gija. Rusija pasirengusi per metus vamzdynu perpumpuoti 27 mlrd. kubinių metrų dujų, tačiau sprendimą turi priimti Vokietija, pareiškė V. Putinas ketvirtadienį tarptautiniame Valdajaus diskusijų forume Sočyje, kuriame dalyvavo ekspertai iš 40 šalių. „Nord Stream 1“ dujotiekiu 2021 m. buvo perpumpuota 59 mlrd. kubinių metrų dujų.

V.Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V.Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

Oct 6, 2023, 10:46 AM, atnaujinta Oct 6, 2023, 10:47 AM

Kartu V. Putinas dar kartą pasmerkė Rusiją ir Vokietiją jungiančių dujotiekių susprogdinimą, pavadindamas tai „tarptautinio terorizmo aktu“. Rusijos prezidentas vėl kaltino JAV sąsajomis su išpuoliu. Vašingtonas esą visuomet turėjo motyvą ir nuolat tvirtino, jog darys viską, kad sustabdytų „Nord Stream“. JAV tikslas, anot V. Putino, yra Europoje pardavinėti savo dujas. Išpuoliai prieš „Nord Stream“ nėra išaiškinti ir praėjus metams. Pastaruoju metu žiniasklaida skelbė, kad pėdsakai veda į Ukrainą.

V. Putinas taip pat priminė, kad ir toliau rusiškos dujos kasdien per Ukrainą teka į Europą. Ukraina ir toliau gauna pinigus iš Rusijos už šį tranzitą. Tranzito sutartys tarp Maskvos ir Kyjivo baigs galioti kitų metų gale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.