Nuo pirmadienio Kaune oficialiai bus pradėtas šildymo sezonas Netrukus įšils Klaipėdos darželių bei mokyklų radiatoriai

Kauno miesto savivaldybė informuoja, kad nuo pirmadienio bus pradėti šildyti daugiabučiai namai. Pasak savivaldybės, šią savaitę šiluma jau pasiekė lopšelius-darželius, mokyklas, socialinės globos ir gydymo įstaigas.

Klaipėdos miesto darželių bei mokyklų radiatoriai pradės šilti jau šiomis dienomis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Klaipėdos miesto darželių bei mokyklų radiatoriai pradės šilti jau šiomis dienomis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-13 11:57, atnaujinta 2023-10-13 12:05

„Paskelbus šildymo sezono pradžią visuose pastatuose šildymas nebus įjungiamas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas“, – sakė Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėja Karolina Sakalauskienė.

„Šildytis ar ne – kiekvieno daugiabučio reikalas. Žmonės turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įsijungti šildymą. Tačiau svarbu, kad daugiabučio patalpų temperatūra atitiktų higienos normas“, – pridūrė K. Sakalauskienė.

Atskiri daugiabučiai dėl šildymo sezono pradžios, pasask Kauno miesto savivaldybės, gali apsispręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais. Apie gyventojų sprendimą informuojamas šilumos tiekėjas, o fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas, pažymima savivaldybės išplatintame pranešime.

Praėjusiais metais Kaune šildymo sezonas prasidėjo spalio 17 dieną, o užpernai – rugsėjo 27 dieną.

Netrukus ims šilti Klaipėdos miesto darželių bei mokyklų radiatoriai

Klaipėdos miesto darželių bei mokyklų radiatoriai pradės šilti jau šiomis dienomis. Šiluma netrukus taip pat pasieks ir savivaldybei pavaldžias socialinių paslaugų, sveikatos apsaugos, kultūros, sporto įstaigas. Šildymo sezono pradžia šiose įstaigose skelbiama nuo spalio 13 d., šiluma įstaigų radiatorius pasieks priklausomai nuo pastatų administratorių – šį penktadienį, o vėliausiai – pirmadienį.

„Vėstant orams priimtas sprendimas pradėti šildymą įstaigose, kuriose daugiausiai lankosi socialiai jautriausios mūsų visuomenės grupės – vaikai, seneliai, sergantieji, taip pat kultūros bei sporto įstaigose.

Dėl šildymo sezono skelbimo visame mieste kol kas susilaikome, tačiau, jei jaučiamas poreikis, gyventojai jau dabar gali pasinaudoti galimybe pradėti šildytis anksčiau“, – sako Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Norint, kad šiluma į daugiabutį atkeliautų anksčiau arba vėliau nei visame mieste paskelbiama šildymo sezono pradžia, reikalingas daugiau nei pusės namo gyventojų pritarimas, dėl proceso inicijavimo reikėtų derinti su daugiabučio namo administratoriumi arba bendrijos pirmininku.

Pernai Klaipėdoje ugdymo bei socialinių paslaugų įstaigose šiluma buvo įjungta spalio 18-ąją, o visame mieste šildymo sezonas pradėtas spalio 26-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.