Vandenilio technologijai diegti – 122,65 mln. eurų

Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė 122,65 mln. eurų kvietimą, kurio lėšomis diegiant inovatyvią technologiją – elektrolizės integravimo į amoniako agregatą – bus mažinamas šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis pakeičiant šias dujas aplinkai draugišku vandeniliu.

Eurai, pinigai, banknotai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Eurai, pinigai, banknotai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 12:36 PM

„Norėdami išlikti konkurencingi ir prisitaikyti prie besikeičiančios aplinkos pokyčių, turime paskatinti Lietuvos pramonės įmones transformuotis, tapti mažiau taršiomis ir kuo anksčiau pereiti prie žaliosios ekonomikos. Investuodami į šiuos procesus, tapsime ne tik tvaresni ir mažiau teršime aplinką, bet ir sukursime dar daugiau galimybių Lietuvai“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Skelbiama, kad pagal šią priemonę pareiškėjas – AB „Achema“. Projekto partneriai negalimi.

„Investuosime į elektrolizės integravimo į amoniako agregatą, kuris taršų kurą pakeistų 30 proc. vandeniliu. Taip pat kelsime darbuotojų kompetenciją, kad jie galėtų profesionaliai ir saugiai dirbti su įdiegtomis naujomis technologijomis“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Didžiausia galima projekto veikloms skirti finansavimo lėšų suma yra: infrastruktūrai sukurti iki 122,56 mln. eurų, darbuotojams mokyti iki 90 tūkst. eurų.

Projekto įgyvendinimo planą priima VšĮ Inovacijų agentūra iki šių metų lapkričio mėnesio 3 dienos.

Lietuvos ekonomikai stiprinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos paskelbs finansuojamų veiklų kvietimų, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų. Apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Priemonė įgyvendinama Europos Sąjungos fondų investicijų programos ir Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.