Europos akcijų biržose fiksuotas nuosmukis

Investuotojams atidžiai stebint kylančias naftos kainas, Vidurio Rytuose didėjančią įtampą ir augančią infliaciją Jungtinėje Karalystėje, visose Azijos rinkose užfiksuotas nuosmukis ir Europos nuosavybės vertybinių popierių biržos dieną pradėjo kiek mažesniais rodikliais.

Investuotojus neramina blogėjanti padėtis Vidurio Rytuose ir susirūpinimas dėl aukštų ir ilgą laiką tokiomis būsiančių palūkanų.<br>sergeitokmakov/pixabay.com nuotr.
Investuotojus neramina blogėjanti padėtis Vidurio Rytuose ir susirūpinimas dėl aukštų ir ilgą laiką tokiomis būsiančių palūkanų.<br>sergeitokmakov/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 11:26 AM

Londono indeksas „FTSE 100“ susitraukė 0,2 proc. iki 7 659,66 punktų, lyginant su antradienio, spalio 17 d., pabaiga.

Euro zonos Frankfurto indeksas „DAX“ taip pat smuktelėjo 0,2 proc. iki 15 226,93 punktų, o Paryžiaus „CAC 40“ sumažėjo 0,1 proc. iki 7 023,55 punktų.

Baiminantis, kad po sprogimo Gazos ligoninėje, po kurio teko atšaukti JAV prezidento Joe Bideno susitikimus su kai kuriais regiono lyderiais, Izraelio ir „Hamas“ konfliktas gali virsti visą regioną apimančiu karu, Azijos nuosavybės vertybinių popierių kainos trečiadienį susitraukė, o naftos kainos ėmė kilti.

Nuotaikas Jungtinėje Karalystėje taip pat temdė žinia, kad rugsėjį infliacijos rodiklis šalyje toliau buvo didelis ir siekė 6,7 proc., nepaisant to, kad Anglijos bankas ne kartą padidino palūkanų normas.

„Investuotojus neramina blogėjanti padėtis Vidurio Rytuose ir susirūpinimas dėl aukštų ir ilgą laiką tokiomis būsiančių palūkanų“, – teigia bendrovės „Hargreaves Lansdown“ analitikė Susannah Streeter.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.