Lenkijos ekonomistai: valstybės biudžete atsirado „Morawieckio skylė“

Lenkijos naujienų transliuotojas TVN24 ketvirtadienį pranešė apie tariamą „Morawieckio skylę“ Lenkijos valstybės finansuose.

Lenkijos naujienų transliuotojas TVN24 ketvirtadienį pranešė apie tariamą „Morawieckio skylę“ Lenkijos valstybės finansuose.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lenkijos naujienų transliuotojas TVN24 ketvirtadienį pranešė apie tariamą „Morawieckio skylę“ Lenkijos valstybės finansuose.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleškaitienė

2023-10-19 11:03

Transliuotojas, remdamasis Finansų ministerijos duomenimis, pranešė, kad biudžeto deficitas siekia 35 mlrd. zlotų (7,85 mlrd. eurų), o prieš metus jame buvo 27 mlrd. zlotų (6 mlrd. eurų) perteklius.

„Baigėsi biudžeto pudravimo laikai, kaip ir „Orlen“ benzino kainos“, – socialiniame tinkle apie šalies finansinę padėtį rašė Lenkijos ekonomistas Rafalas Mundry.

Nueinanti vyriausybė dabar kaltinama, kad rinkimų kampanijos metu slėpė nuo lenkų šalies finansų būklę, o Finansų ministerija duomenis paskelbė tik po rinkimų, vėluodama 32 dienas.

Kitas lenkų ekspertas, Viešųjų finansų instituto įkūrėjas ir prezidentas Slawomiras Dudekas buvusios valdžios veiksmus, be kita ko, ir dėl nesurinkto pridėtinės vertės mokesčio, pavadino „supuvusiu kiaušiniu būsimai valdžiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.