Sumažėjus pelnui, „Nokia“ ketina atleisti iki 14 000 darbuotojų

Ketvirtadienį Suomijos telekomunikacijų milžinė „Nokia“ pranešė, kad paskelbus mažesnį nei tikėtasi trečiojo ketvirčio pelną, bus atleista net 14 000 darbuotojų.

„Nokia“ pranešė, kad bus atleista net 14 000 darbuotojų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Nokia“ pranešė, kad bus atleista net 14 000 darbuotojų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Oct 19, 2023, 10:32 AM

„Trečiąjį ketvirtį pastebėjome išaugusį makroekonomikos iššūkių poveikį mūsų veiklai,“ – pranešime spaudai teigė bendrovės vadovas Pekka Lundmark.

Įgyvendinant bendrovės „Nokia“ taupymo programą, darbuotojų skaičius iki 2026 m. turėtų sumažėti iki 72,000, o sąnaudos – iki 1,2 mlrd. eurų, sakoma bendrovės pranešime.

Programa apima mobiliųjų tinklų, debesies ir tinklo paslaugų veiklos sritis bei įmonės funkcijas.

„Nokia“ pranešė, kad jos trečiojo ketvirčio pelnas siekė 133 mln. eurų ir buvo 69 proc. mažesnis nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

„Pelnas yra gerokai mažesnis nei tikėtasi, o perspektyvos – dar labiau neaiškios. Taigi, artimiausio laikotarpio prognozės bendrovei „Nokia“ yra ne kokios,“ – naujienų agentūrai AFP pasakojo Atte Riikola iš kapitalo analizės paslaugas teikiančios bendrovės „Inderes“.

Dėl 5G tinklų su savo konkurente iš Švedijos bendrove „Ericsson“ ir Kinijos bendrove „Huawei“ kovojanti telekomunikacijų įrangos gamintoja pranešė, kad, lyginant su 2022 m., jos apyvarta trečiąjį šių metų ketvirtį sumažėjo 20 proc. iki 4,98 mlrd. eurų.

„Pastebėjome, kad 5G ryšio diegimo tempai Indijoje kiek sulėtėjo ir tai reiškia, kad plėtra toje šalyje nebeatsvers sumažėjusių veiklos apimčių Šiaurės Amerikoje,“ – sakė P. Lundmark.

Nepaisant trečiąjį ketvirtį tvyrančio netikrumo, „Nokia“ tikisi, kad „ketvirtąjį ketvirtį mūsų tinklų veiklos rezultatai išaugs“.

Tačiau A. Riikola mano, kad bendrovės „Nokia“ „skaičiavimus teks smarkiai keisti į neigiamą pusę“.

„Tikėtina, kad gali būti pranešta ir apie neigiamą pelną,“ – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.