Nebevykdys skrydžių į vieną kurortą: pasakė, ką daryti jau nusipirkusiems bilietus

Kelionių organizatorius „Tez Tour“ nuo lapkričio 3 d. nebevykdys tiesioginių skrydžių į Sinajaus pusiasalį, Šarm aš Šeicho oro uostą Egipte. Įmonė praneša sprendimą priėmusi atsižvelgusi į pasikeitusius klientų poreikius.

​Kelionių organizatorius „Tez Tour“ nuo lapkričio 3 d. nebevykdys tiesioginių skrydžių į Sinajaus pusiasalį.<br>V.Skaraičio nuotr.
​Kelionių organizatorius „Tez Tour“ nuo lapkričio 3 d. nebevykdys tiesioginių skrydžių į Sinajaus pusiasalį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 12:12 PM, atnaujinta Oct 20, 2023, 5:55 PM

„Artimiausiu metu nematome perspektyvos vystyti turizmą šiame regione. Stebime pasikeitusius keliautojų pasirinkimus ir pageidavimus, todėl siekdami kuo geriau atliepti jų kelionių poreikius žiemos sezono metu, koncentruosimės į kitas kryptis – Hurgadą, Tenerifę, Madeirą, Jungtinius Arabų Emyratus“, – pranešime sakė „Tez Tour“ vadovas Aleksandras Sukovas.

Pasak jo, nuo lapkričio 3 d. bus vykdomi tik skrydžiai parskraidinti keliautojus iš Šarm aš Šeicho kurorto, o visiems keliautojams, planavusiems keliones į šį kurortą nuo minėtos dienos, siūloma keliones perkelti į Hurgadą, esančią vakariniame Raudonosios jūros krante. Taip pat klientams bus suteikiama galimybė rinktis keliones kitomis „Tez Tour“ organizuojamomis kryptimis, pavyzdžiui, į Antaliją, Tenerifę, Madeirą ar JAE.

„Darome viską, kad mūsų poilsiautojų atostogos vyktų taip, kaip suplanuota, tad keliautojams pateiksime pačius palankiausius kelionių keitimo variantus“, – sakė A. Sukovas.

Atšaukė ne visi

Tuo tarpu kelionių organizatorius „Join UP! Baltic“ pranešė tęsiantis savo kelionių programą į Egipto kurortus: Šarm aš Šeichą ir Hurgadą – be jokių pakeitimų. Sprendimas išlaikyti šias keliones priimtas atsižvelgiant į Lietuvos valstybės institucijų ir Egipto turizmo tarnybos rekomendacijas.

„Kol tai bus saugu pagal valstybės institucijų rekomendacijas ir kol bus keliautojų poreikis, mes ir toliau siūlysime keliones į šiuos Baltijos šalyse populiarius kurortus“, – sako Sabina Saikovskaja, „Join UP! Baltic“ generalinė direktorė. Šiais metais matome 20 proc. išaugusią paklausą šiame regione, kuris toliau lieka populiariausia kryptimi žiemos sezono metu.

Mūsų aviacijos partnerė „SkyUp Airlines“, vykdanti skrydžius į Egipto kurortus, atidžiai stebi situaciją, laikydamasi griežčiausių saugumo priemonių, kad būtų užtikrintas didžiausias visų keleivių saugumas. Dabartiniai vertinimai patvirtina, kad maršrutai ir kryptys į Šarm aš Šeichą ir Hurgadą išlieka saugūs skrydžiams“, – teigia S.Saikovskaja.

Remiantis „Flightradar“ duomenimis, dešimtys Europos oro vežėjų skraidina keliautojus. Egipto turizmo tarnybos duomenimis, šiuo metu Egipte yra daugiau kaip 300 000 keliautojų iš įvairių šalių.

„Kai kuriose šalies vietovėse visada buvo rizikinga keliauti, tačiau populiariausi kurortai – Šarm aš Šeichas ir Hurgada – toli nuo sienų su Gaza ir Izraeliu. Šarm aš Šeichas nuo sienos su Gaza nutolęs apie 700 km, be to, nėra tiesioginių greitkelių, yra neįžengiama Sinajaus pusiasalio dykuma. Taip pat Šarm aš Šeichą nuo Egipto kontroliuojamos dykumos skiria siena. Be to, iš Šarm aš Šeicho nėra kelių į Gazą. Hurgada įsikūrusi dar toliau“, – priduria S. Saikovskaja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.