Startupas įneša revoliuciją į darbo rinką – pirma kompetencijos, po to CV!

Įmonės visame pasaulyje susiduria su dideliu iššūkiu – kaip atrasti ir įdarbinti pačius geriausius talentus, ypač atsižvelgiant į lygybės ir įvairovės principus. Lietuvių sukurta inovatyvi specialybių įgūdžių vertinimo platforma, pasiūlė unikalų atsaką į šį klausimą, pabrėždama realių gebėjimų, o ne tik patirties svarbą.

Naujas požiūris į talentų atranką – tradiciniai atrankos metodai atgyvena.<br>„Freepik“ nuotr.
Naujas požiūris į talentų atranką – tradiciniai atrankos metodai atgyvena.<br>„Freepik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-20 08:00, atnaujinta 2024-03-04 10:07

Naujas požiūris į talentų atranką – tradiciniai atrankos metodai atgyvena. Pavyzdžiui, vieno verslo direktorius skundėsi, kad vadinamieji galvų medžiotojai paprašė net iki 15 000 EUR honoraro, o darbuotojams kasdien rašinėdavo į Linkedin, kviesdami ateiti dirbti, kas sukėlė žmonių pasipiktinimą ir išėjimą su draugais iš Linkedin į kitas platformas.

Tuo tarpu atrankos agentūros, kurios atsisako apskritai naudoti testus, dažnai nepakankamai atspindi kandidatų potencialą. Po atliktos apklausos supratome, kad personalo specialistai be reikalo bijo, revoliucijos, nes jiems ši platforma padės sutaupyti laiko ieškant geriausių kandidatų, o sutaupytą laiką galės skirti įmonės kultūrai kurti ir palaikyti, ko trūksta kai kuriose įmonėse ir dėl to prarandami geriausi darbuotojai. Įmonių vadovai turėtų skatinti naudoti, nes platforma kuri leidžia matyti, ką kandidatai gali pasiūlyti čia ir dabar, kokius įgūdžius turi, net jei neturi darbo patirties. Tuo tarpu mažesnės įmonės neturi personalo vadovų ir atrankas vykdo patys direktoriai, neturėdami tinkamų darbuotojų atrankos kompetencijų, dėl to darbuotojus pasirenka naudodami intuiciją. Bet kokiu atvėju jei darbuotojas dirba neefektyviai ar po kurio laiko palieka darbą, imonės patiria tūstantinius nuostolius.

Lietuvių sukurta platforma ne tik revoliucinis būdas vertinti gebėjimus, bet ir galimybė atsiverti įvairiausiems talentams, nesvarbu, ar jie turi išsamų CV, ar tik pradeda savo karjerą, bet ir sumažina rizikas.

Lygybė ir galimybės kiekvienam: „Efesy“ akcentuoja lygybės svarbą, suteikdama visiems kandidatams vienodas galimybes įrodyti savo vertę. Platforma skatina įvairovę, leisdama kandidatams, nepriklausomai nuo jų lyties, aprangos, plaukų spalvos, patirties, išsilavinimo, giminystės ryšių ar požiūrio, parodyti savo unikalius įgūdžius ir kompetencijas.

Studentams – vilties šviesa: ypač palanki ši sistema yra studentams, kurie dėl trūkumo darbo patirties dažnai yra nepastebėti. Platforma įgalina jaunimą, leisdama jiems demonstruoti kritinio mąstymo, kūrybiškumo ir adaptacijos gebėjimus, kurie yra neįkainojami bet kuriai organizacijai. Šis požiūris ne tik suteikia studentams tikrą vilties šviesą susirasti gerai apmokamą darbą greičiau, bet ir skatina akademinę bendruomenę diskutuoti ir dalintis šia pozityvia patirtimi.

Platforma taip pat pristatė versiją anglų kalba ir planuoja atlikti vertimus į 15 kalbų, kad būtų pasiekiama visame pasaulyje. Intensyviai plėsdama savo pasiekiamumą, Startupas patraukė investuotojų dėmesį, o rimtos investicijos leis pakeisti darbo rinkos taisykles. Dabar ne tik vietinės įmonės, bet ir tarptautiniai veikėjai gali lengvai naudotis šios platformos privalumais. Tai reiškia, kad geriausi darbdaviai ir potencialūs talentai pasaulio mastu gali susitikti ir susijungti per platformą, kas suteikia didesnę galimybę atrasti ir įdarbinti pačius geriausius kandidatus iš viso pasaulio.

Išvada: Platforma neabejotinai keičia darbo rinkos taisykles, nukreipdama dėmesį nuo standartinių atrankos procesų prie tikrųjų gebėjimų ir asmeninių savybių vertinimo. Ši platforma ne tik atveria duris talentams, kurie anksčiau buvo nepastebėti, bet ir skatina organizacijas įsitraukti į platesnes, įvairesnes ir visapusiai naudingas darbo jėgos atrankos strategijas. Su „Efesy“, tiek darbdaviai, tiek kandidatai gali žengti į platesnį pasaulį, kuriame vertinami realūs gebėjimai, o ne tik popieriaus dokumentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.