A. Armonaitė lankysis Jonavoje: pristatys „Achemos“ modernizavimui skirtą paramą

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė penktadienį lankysis Jonavoje. Pranešama, kad darbo vizito metu ministrė susitiks su bendrovės „Achema“ atstovais. Planuojama, kad susitikime ministrė aptars įgyvendinamus projektus ir pristatys valstybės paramą įmonės modernizavimui.

EIMIN paskelbė 122,65 mln. eurų vertės kvietimą bendrovei „Achema“ diegti inovatyvias technologijas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
EIMIN paskelbė 122,65 mln. eurų vertės kvietimą bendrovei „Achema“ diegti inovatyvias technologijas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 8:40 AM, atnaujinta Oct 27, 2023, 8:41 AM

„Norėdami didinti šalies konkurencingumą, turime sudaryti galimybes įmonėms atsinaujinti, investuoti į tvaresnius ir mažiau taršius sprendimus. Jau skelbiame kvietimus, kuriais naudodamosi įmonės gali persitvarkyti, diegti inovacijas ir tapti mažiau taršios. Prie tokių įmonių jau prisijungė ir „Achema“, –pranešime spaudai cituojama A. Armonaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) spalio mėnesį paskelbė 122,65 mln. eurų vertės kvietimą bendrovei „Achema“ diegti inovatyvias technologijas, kurios padėtų sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, amoniako gamyboje pilkąjį vandenilį pakeitus aplinkai nekenksmingu žaliuoju vandeniliu. Modernizavus vieną iš amoniako agregatų, jame generuojamos CO2 emisijos sumažės 27 proc. – įmonės mastu tai sudarys 12 proc. tiesioginių CO2 emisijų mažėjimą.

Primenama, kad rugsėjo mėnesį ministerija taip pat paskelbė 21 mln. eurų kvietimą labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms, kuriuo siekiama į Jonavos rajono savivaldybę pritraukti Lietuvos ir užsienio investuotojų, kurie sukurtų naujų tvarių darbo vietų. Rugpjūčio mėnesį šiai savivaldybei buvo paskelbtas 8,6 mln. eurų kvietimas, kuriuo siekiama pagerinti sąlygas ir sukurti bei plėtoti pramonines teritorijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo